Άνω κάτω το Αγιο Ορος για την ουκρανική Αυτοκεφαλία

Share:

Το Άγιο  Όρος το σεβάστηκαν και το σέβονται όλοι. Ο μόνος που δείχνει να μην το σέβεται είναι ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Με το έτσι θέλω προσπαθεί να επιβάλλει την αντικανονική του θέση στους Αγιορείτες Πατέρες σαν αυτοί να είναι άβουλα όντα. Ας τα βλέπουν αυτά, όσοι νομίζουν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος νοιάζεται για την ενότητα της Εκκλησίας.

Άνω κάτω το Αγιο Ορος για την ουκρανική Αυτοκεφαλία – Το Φανάρι πιέζει προς πάσα κατεύθυνση Αν και οι πλειονότητα των Ιερών Μονών αρνείται να αναγνωρίσει την νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ασκεί πιεστική πολιτική ιδιαίτερα προς τους Καθηγουμένους που έκλεισαν τις πύλες τους στην ουκρανική αντιπροσωπεία της νέας αμφισβητούμενης εκκλησίας.

Σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Αρχιμανδρίτη Ευλόγιο, ζητώντας του εξηγήσεις για την αρνητική στάση του στην ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής Επίσκοπο της νέας Εκκλησίας.

Όπως μας μεταφέρουν πηγές από το Φανάρι, εάν αυτή η αντιμετώπιση συνεχιστεί το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ θα αναγκαστεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της Κανονικότητας και της υπακοής στη Μητέρα Εκκλησία.

Το ζητούμενο όμως είναι η Ιερά Κοινότητα που δεν φαίνεται να αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία -που κατά πολλούς αγιορείτες θεωρείται σχισματική – τι θα γίνει!

Τι θα κάνει το Φανάρι; Το Αγιο Ορος γιατί να μην έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως κρίνει εκείνο σε ένα μείζον ζήτημα;

Το κλίμα στην Αθωνική Πολιτεία για το ουκρανικό ζήτημα παραμένει βαρύ και διχασμένο και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη του…

vimaorthodoxias.gr

Previous Article

Έκλεψαν τα τάματα της «Παναγίας Πορταΐτισσας»

Next Article

Ο Πρόεδρος Ποροσένκο και ο Επιφάνιος με εξαπάτησαν!

Διαβάστε ακόμα