Δεν ανταποκρίθηκε ο Ρουμανικός λαός στο δημοψήφισμα

Share:

Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε  για τον σύγχρονο άνθρωπο να ξαναβρεί τον χαμένο προσανατολισμό του. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ:

«Το δημοψήφισμα που οργανώθηκε στην Ρουμανία για να εγγραφεί η απαγόρευση του γάμου των ομοφύλων στο Σύνταγμα της χώρας απέτυχε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του 30% του εκλογικού σώματος, ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.
Μόνο το 20,41% των ψηφοφόρων μετακινήθηκε μέχρι τις κάλπες στην ψηφοφορία αυτή που διήρκεσε δύο ημέρες για να ενισχυθεί η συμμετοχή.
Οι Ρουμάνοι, που εκλήθησαν να εγκρίνουν την εγγραφή στο Σύνταγμα πρόβλεψης που ορίζει ότι μόνο «ένας άνδρας και μία γυναίκα», και όχι απλώς «σύζυγοι», όπως ισχύει σήμερα,  μπορούν να ενωθούν με γάμο, δεν ανταποκρίθηκαν».

Σε σχέση με το δημοψήφισμα το Πατριαρχείο Ρουμανίας σημειώνει ότι:
«Οσον αφορά το δημοψήφισμα, η Εκκλησία της Ρουμανίας εκπλήρωσε την ηθική της υποχρέωση με τον να υπερασπιστεί την ταυτότητα και την αξία της οικογένειας ως ανθρώπινου θεσμού δημιουργημένου και ευλογημένου από το Θεό.
Ευχαριστούμε τους 4 εκατομμύρια Ρουμάνους πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν στις κάλπες.
Η στάση και απόφαση του ρουμανικού λαού με τη συμμετοχή ή μη στο δημοψήφισμα, πρέπει να γίνει σεβαστεί και να μελετηθεί.
Παρόλο που το συγκεκριμένο δημοψήφισμα απέτυχε στο να καταστεί έγκυρο μας βοήθησε να αντιληφθούμε τις βασικές θέσεις της σημερινής κοινωνίας».
Previous Article

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης

Next Article

Μήνυμα με νόημα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος σε Πατριάρχη και Πρωθυπουργό

Διαβάστε ακόμα