Διαφωνία Μονών του Αγίου Όρους για τις κατηγορίες κατά της Ι.Μονής Παντελεήμονος

Share:

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους στη σημερινή καθορισμένη σύναξη της Ιεράς κοινότητας, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iellada.gr βρέθηκε και πάλι το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Αφορμή στάθηκε η γνώμη των τεσσάρων Αγιορείτικων Μονών, Μεγίστης Λαύρας , Ιβήρων, Κουτουλουμουσίου και Εσφιγμένου και η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τα ρωσικά μέσα επικοινωνίας, την προηγούμενη εβδομάδα και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τo ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, για προσπάθεια πανσλαβισμού, ζηλωτισμού και εθνοφυλετισμού του Αγίου Όρους. Μάλιστα η γνώμη που κατατέθηκε σήμερα αναφέρει ότι στην γνώμη των τεσσάρων Μονών της προηγούμενης εβδομάδας υπάρχουν πολλές πολιτικές ερμηνίες και αυθαίρετες κατηγορίες κατά της Ι.Μονής Παντελεήμονος του Αγίου Όρους.

Η γνώμη αυτή των τεσσάρων Μονών δυσαρέστησε τις υπόλοιπες Ιερές Μονές και κάποιες από αυτές αναγκάστηκαν να πάρουν θέση εναντίον καταρχήν της δημοσιοποίησης τέτοιων θεμάτων στα Μέσα αλλά κυρίως για τον τρόπο που διαρρέουν τα θέματα που αφορούν καθαρά τα εσωτερικά της Ιεράς Κοινότητας και μάλιστα θέματα λεπτών ισορροπιών.

Στην σημερινή συνεδρίαση λοιπόν υπήρξαν Μονές οι οποίες δήλωσαν την λύπη τους για τα όσα γίνονται γνωστά αλλά και για την γνώμη που εκφράστηκε από τις τέσσερις Μονές, η οποία ενέχει πολλές κατηγορίες για τους Ρώσους , δεν εκφράζουν το σύνολο των Αγιορειτών Πατέρων αλλά και δε συμβάλουν στην ενότητα.

Εντέλει η γνώμη αυτή που έγινε γνωστή και μέσω των ρωσικών μέσων αλλά δημοσιεύτηκε και στην Ελλάδα, δε συμβάλει θετικώς στην εφαρμογή θέσης της Ιεράς κοινότητας να κρατήσει καλογερική και μετριοπαθή θέση, όπως έχει αποφασισθεί από την Ιερά Κοινότητα.

briefingnews.gr

Previous Article

Στο Πατρ. Ιεροσολύμων αποστολή της Ουκρανικής Εκκλησίας

Next Article

Η Εκκλησία της Ελλάδος βράβευσε τον Μητροπολίτη Αχελώου

Διαβάστε ακόμα