Δια βοής;!

Share:

Η ισότητα μεταξύ των Επισκόπων διασφαλίζεται μόνον δια της ισοτίμου ψήφου. Όταν αυτή καταλύεται, τότε όλα είναι δυνατόν να αμφισβητούνται, για αυτό και η κατακραυγή του λαού. Δια βοής ψηφοφορία είναι ανοίκειο για Ιεράρχας. Επιθυμούν ο λαός να αρχίζει να λέει χλευαστικώς ότι είναι «διαβόητοι»; Όπως πληροφορηήκαμε από αρ­θρο της κ. Αριστοτελείας Πελώνη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της 22ας Νοεμβρίου 2018:

«Δεν ξέρω αν εν προκειμένω ταιριάζει το «είχαν Άγιο» η, απλώς από μηχανής θεό. Αλλά ότι το κείμενο των 15 σημείων και η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου δεν οδηγήθηκαν σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της περασμένης Παρασκευής δεν ήταν καθόλου προαποφασισμένο. Πολλώ δε μάλλον, αφού κοντά στο τέλος της συνεδρίασης είχαν εξαφθεί τα πνεύματα και επικρατούσε μεγάλη ένταση μεταξύ των Μητροπολιτών. Ήταν αυτή η στιγμή που ο χρόνος για λίγο «πάγωσε», καθώς άλλοι Μητροπολίτες απαιτούσαν μυστική ψηφοφορία, ενώ κάποιοι άλλοι απαιτούσαν ψήφο δια βοής η δια χειρός.

Σημειώνω ότι δεν ήταν βούληση ούτε εισήγηση του Ιερωνύμου να τεθούν όλα αυτά σε ψηφοφορία. Κι αυτό διότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τα μόνα που θα έβγαιναν πληγωμένα θα ήταν η ενότητα της Εκκλησίας αλλά και το πρόσωπο και ο θεσμός του Αρχιεπισκόπου. Φαίνεται ότι δεν ήταν ο μόνος. Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι παρενέβη ως από μηχανής θεός ένας Μητροπολίτής νέας γενιάς, ο Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος».

Previous Article

ΟΜΙΛΙΑ: «Ἡ μετάνοια»

Next Article

Η μισθοδοσία του κλήρου δεν υπάρχει επειδή μας αγαπάει η Πολιτεία

Διαβάστε ακόμα