Εγώ έκανα το καθήκον μου

Share:

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα» δήλωσε ο Μακαριώτατος στους δημοσιογράφους. Και η αναταραχή Μακαριώτατε που έχει προκληθεί στην Πατρίδα μας; Η αναταραχή που έχει προκληθεί στον Ορθόδοξο λαό όταν βλέπει να βάλλεται η πίστη του; Πως θα ξεπεράσει η πατρίδα μας αυτήν την κρίση, στην οποία δυστυχώς είσαστε πρωταίτιος;

«Τίποτε δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο ουσιαστικό και μεγάλο αν δεν συνεργαστούν Εκκλησία και Πολιτεία», δήλωσε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τις κατασκηνώσεις του Κέντρου Παιδείας, Έρευνας και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Αυλώνα Αττικής, όπου έλαβε χώρα η τελετή θεμελίωσης του Ι.Ν. Οσίου Ιερωνύμου.

Κατόπιν ερωτήσεως, μίλησε και για το ζήτημα σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας, για το οποίο υπογράμμισε ότι «εγώ έκανα το καθήκον μου, από εδώ και πέρα θα δείξουν τα πράγματα», ενώ σχετικά με το αν φιλοδοξεί να αφήσει πίσω του ως έργο το «προσύμφωνο Τσίπρα -Ιερωνύμου», είπε ότι δεν έχει τέτοιες ματαιοδοξίες, και επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι το ζήτημα είναι να υπάρχει σωστή ενημέρωση: «Το θέμα είναι να ενημερωνόμαστε σωστά. Στην Ελλάδα, από αυτό υποφέρουμε: κάνουμε πολλά πράγματα χωρίς να έχουν νόημα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Previous Article

Ατρόμητος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Next Article

Το Φανάρι λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια

Διαβάστε ακόμα