Η Μακεδονία Πόλις-Κράτος είναι Ελλάς και μάρτυς τούτου είναι η παγκόσμιος Ιστορία

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Γράφει ο Πρεσβύτερος Ευστάθιος Κολλάς, ΕΛΛΗΝ Ορθόδοξος

Θεολόγος-Εκκλ/κος Συνήγορος, Επ/μος πρ/δρος Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

«…Μετά την νίκη επί των Περσών, του Μακεδόνος Αλεξάνδρου, υιού του Φιλίππου Βασιλέως της Μακεδονίας, ο οποίος επάταξε τον Δαρείον, και εβασίλευσε επί της Ελλάδος». (Α  Μακκαβαίων 1)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ της ένδοξης Μακεδονίας της Ελλάδος, εδώ και χρόνια τώρα, και ιδιαιτέρως τελευταία, γίνεται ένας ΑΝΟΥΣΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ, σε διεθνή κλίμακα, από ξένα πολιτικά άτομα, όπου ποδοπατώντας, ηθελημένα, «το φως της αληθείας», την Παγκόσμια Ιστορική αλήθεια, ερευνούν, δήθεν, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ! για να μάθουν, σε πιο κυρίαρχο κράτος ανήκει.

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, με περισσή υποκρισία και ανειλικρίνεια, ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ, ότι δεν γνωρίζουν, δήθεν, την ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, όσον αφορά την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, και με την ένοχη αυτή συμπεριφορά τους, εκμαυλίζουν ακόμη και την Παγκόσμια Ιστορία (=το φως της αληθείας). Ασχολούνται, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ με το όλως ανύπαρκτο αυτό θέμα, έχοντες ως απώτερο πάντα σκοπό τους, να βλάψουν, ενσυν­είδητα, την ένδοξη Χώρα μας, αυτόν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, που αγκαλιά με τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ, (Απόστολος Παύλος στην Αθήνα), όργωσαν όλο τον κόσμο, και άλλαξαν τον ρουν της ιστορίας του.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, κατά την ύπουλη γνώμη τους, απλώς αναφέρεται ως Ελληνική, και άρα είναι διεκδικήσιμη. Όμως, «ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία», η ένδοξη Μακεδονία δεν αναφέρεται απλώς ως Ελληνική, αλλά είναι ΕΛΛΑΔΑ, διο και δεν είναι ποτέ δυνατόν, βάσει της Ελληνο/Χριστιανικής ιστορίας του Ορθόδοξου Ελληνισμού (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης), να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Τούτο αποδεικνύεται περίτρανα τόσο από τα τρανταχτά ιστορικά ντοκουμέντα της παγκόσμιας ιστορίας όσο και εκ των κάτωθι:

  1. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

α). Ο Μέγας Αλέξανδρος (όνομα βασιλιάδων της Ελλάδος, Ηπείρου και Μακεδονίας), γεννήθηκε στην Πέλλα, πρωτεύουσα της Μακεδονίας το 350 π.Χ. και η Πέλλα ήταν και είναι Ελλάδα. β). Ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι γιος του Έλληνα βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου. γ). Ότι ο Αλέξανδρος από την ειρηνική του εκστρατεία μετά την ένωση όλων των Ελλήνων (=άρα ήταν Έλληνας και μάλιστα δάσκαλος του ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας φιλόσοφος της αρχαιότητας Αριστοτέλης) εκυρίευσε τον τότε γνωστό κόσμο και η παγκόσμια ιστορία τον έχει αποκαλέσει ΜΕΓΑ. ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ιστορικά δεδομένα, δεν είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει ουδεμία αντίρρηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γιατί η Ιστορία γενικά είναι «Το φως της αλήθειας (=Lux vetritatis)». Το κράτος της Μακεδονίας ήταν ένα από τις πολλές ελληνικές Πολιτείες – Κράτη: Των Αθηνών, της Σπάρτης, του Άργους, της Θήβας κ.α. δεδομένου ότι στην αρχαιότητα κάθε Πολιτεία ελογίζετο ως Κράτος. Αυτά τα Ελληνικά Κράτη-Πόλεις ένωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, έκανε την Ελληνική του εκστρατεία και έγινε κοσμοκράτορας του τότε κόσμου, όπερ και το ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ – ΚΡΑΤΟΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Βόρειο/Ανατολικά συνόρευε με τους Γέτες (=Σκύθες). Βορειο/Δυτικά με τους Ιλλυρίους (Κάτοικοι στα παράλια του Ανδρικού Πελάγους). Προς Βορράν με τους κατοίκους της Μοισίας (σημερινή Σερβία και Βουλγαρία), και τους Παιάνας, (κάτοικοι της Νότιας όχθης του ποταμού Δούναβη που εκβάλλει στον Εύξεινο Πόντο).

ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ της Ελληνικής Μακεδονίας, επί της Βασιλείας Φιλίππου, και όλους αυτούς τους γύρωθεν λαούς, η Ιστορία τους χαρακτηρίζει ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και τούτο, γιατί είχαν κατ’ επανάληψη εκδηλώσει επεκτατικές βλέψεις σε βάρος του Μακεδονικού κράτους της Μακεδονίας. Τα σύνορα τελικά του κράτους της Μακεδονίας τα εδραίωσε ο Έλλην Μέγας Αλέξανδρος, όταν ανέλαβε την Βασιλεία το 336 π.Χ. ΔΥΟ ΤΑ ΚΑΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

  1. ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, Α ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ, (Παλαιά Διαθήκη), αναφερόμενο στον Μέγα Αλέξανδρο ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι είναι γιος του Φιλίππου του Μακεδόνα. Και κάνει αυτή τη διάκριση στον Μέγα Αλέξανδρο της εποχής του, ο συντάκτης του βιβλίου των Μακκαβαίων, στον Αλέξανδρο Μακεδόνα, ακριβώς για να τον ξεχωρίσει από κάθε άλλο Αλέξανδρο της εποχής του. Ο νοών νοείτω. Μάλιστα δε προσθέτει και ένα ακόμη ιδιαίτερο ιστορικό ντοκουμέντο. Ότι είχε ενώσει όλες τις ελληνικές φυλές (=κράτη) και αναγνωρίστηκε πρώτος Ηγεμών, πρώτος Βασιλιάς της Ελλάδος. «Και εγένετο μετά το πατάξαι Αλέξανδρον τον Φιλίππου τον Μακεδόνα, τον Δαρείον βασιλέα Περσών και Μήδων, εβασίλευσε πρότερον επί την Ελλάδα» (Α Μακκαβαίων 1). ΤΡΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.
  2. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ, (Καινή Διαθήκη, κεφ. 16, 9), αναφέρει ο Απόστολος Παύλος, ότι σε όραμα του παρουσιάστηκε ένας άνδρας με ενδυμασία Μακεδονική, και του ζήτησε, να πάει εκεί, να τους βοηθήσει. «Και όραμα δια της νυκτός ώφθη τω Παύλω, ανήρ τις ην Μακεδών εστώς, παρακαλών αυτόν και λέγων, διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν». Και όταν πράγματι ο Απόστολος Παύλος ήρθε στην ένδοξη Ελλάδα, μέσω της Σαμοθράκης, δεν πήγε στα ανύπαρκτα ΣΚΟΠΙΑ, αλλά στις Ελληνικές πόλεις της Μακεδονίας: Στη Νεάπολη, στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, και έφτασε στην Θεσσαλονίκη και τη Βέροια.

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ της Μακεδονίας, δεν υπήρξαν ποτέ ως Πόλη-Κράτος στην παγκόσμια οικογένεια, ήσαν ανύπαρκτοι. Την ύπαρξή τους οι Σκοπιανοί και την παρουσία τους την έχουν κλέψει, η μάλλον προσπαθούν να την κλέψουν, με την βοήθεια τρίτων, επιλησμόνων της αποστολής τους, για να επισημοποιήσουν την ύπαρξή τους στην παγκόσμια Οικογένεια, «του κάκου παλεύουν», γιατί η Ιστορία δεν αλλάζει, και δεν αλλάζει, γιατί είναι το «Λουξ Βεριτάτης (= Το φως της Αληθείας!)».

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, είναι ο πρώτος βασιλιάς των ενωμένων Ελλήνων με στρατό ξηράς και θαλάσσης, και την περίοδο μετά τον Αλέξανδρο, η παγκόσμια Ιστορία την ονόμασε, καθαρά και ξάστερα, «Ελληνιστικούς χρόνους», και ακριβώς τούτο αποτελεί το «όπερ έδει δείξαι» για την εν λόγω ψευδέστατη απαίτηση, των αγνώστων Ιστορικά Σκοπιανών, που προσπαθούν υπούλως να δηλώσουν την παρουσία τους, με Διεθνείς μάλιστα υπόγειες, διαδρομές! ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ.

ΛΟΙΠΟΝ. Ντροπή, χίλιες φορές Ντροπή, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το ανύπαρκτο αυτό θέμα, με απώτερο μόνον σκοπό τους, να βλάψουν την ένδοξη Πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Όμως, εμείς οι Έλληνες, που σε συνάντησή μας με τον Χριστιανισμό, οργώσαμε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, και του δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού και αλλάξαμε τον ρουν της Ιστορίας του, θα υπερασπιστούμε, ανδρείως, την ένδοξη Πατρίδα μας, την ένδοξη Ιστορία της, τον πολιτισμό της, και την Εθνική μας ακεραιότητα.

ΤΩΡΑ, ύστερα από όλα αυτά τα αδιάψευστα Ιστορικό/Χριστιανικά ντοκουμέντα, που αναφέρθηκαν ανωτέρω ΕΡΩΤΑΤΑΙ: Ας μας πουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι, που δήθεν ασχολούνται με το ανύπαρκτο αυτό θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ, αλλά και αυτοί που τολμούν, να διεκδικήσουν το όνομα Μακεδονία. ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΛΕΓΩ, με ποίο δικαίωμα διεκδικούν το όνομα Μακεδονία, αφού ήδη είναι ιστορικά εξακριβωμένον, ότι έχουν χαρακτηριστεί ως βάρβαροι; Και μάλιστα, αφού, είναι ήδη πανταχόθεν εξακριβωμένον, ότι η Μακεδονία είναι ένα κομμάτι γης της Ελλάδος; Είναι Ατόφια Ελλάδα;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, με όλους αυτούς τους αδίστακτους εκμαυλιστές της παγκόσμιας Ιστορίας, τους δηλώνουμε ευθέως και με κατηγορηματικότητα: Είτε το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν είναι απλώς Ελληνική, ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΦΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, και δεν τίθεται ποτέ σε διαπρα­γμάτευση.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ δεν θα επιτρέψει ποτέ, αλλά ούτε και θα ανεχθεί οποιονδήποτε διάλογο, για συμβιβασμούς και παζάρια, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γιατί Ιστορικά είναι αποδεδειγμένον, ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΓΡΑΨΑΜΕ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

 

 

 

 

Previous Article

Μετά την Θράκην η σειρά της Μακεδονίας;

Next Article

Διαβάστε ακόμα