Η Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να αλλάξει την ονομασία της

Share:

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Ποροσένκο έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις που έκανε ο κ.Πούτιν σε συνέντευξη του.

Ουκρανική εκκλησία: Οι βουλευτές της Ράντα, της ουκρανικής βουλής, ψήφισαν αντιεκκλησιαστικό νομοσχέδιο, το οποίο, υποχρεώνει την ουκρανική ορθόδοξη εκκλησία να αλλάξει την ονομασία της.

“Πάντα τασσόμεθα υπέρ της ανεξιθρησκίας , αλλά η εκκλησία, το πνευματικό κέντρο της οποίας βρίσκεται στο κράτος το οποίο επιτίθεται πρέπει να έχει την ονομασία της χώρας στην οποία βρίσκεται το κέντρο αυτό” ανέφερε ο Αντρέι Παρούμπι πρόεδρος της ουκρανικής βουλής.

Έτσι η ουκρανική εκκλησία πρέπει να ονομάζεται Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, τόνισε ο πρόεδρος.

Την απόφαση αυτή υπερψήφισαν 240 βουλευτές , καταψήφισαν 31 ενώ υπήρχε μια 1 αποχή.

Την ίδια ώρα το νομικό τμήμα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απηύθηνε παράκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πιοτρ Ποροσένκο να ασκήσει βέτο κατά του νόμου, τονίζοντας ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, κάνει θρησκευτική διάκριση σε εκατομμύρια πιστούς της Ουκρανίας και δεν ανταποκρίνεται στο σύνταγμα της Ουκρανίας και στη διεθνή συνθήκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Previous Article

Ποιός θα είναι ο κρατικός ιμάμης;

Next Article

Παραβιάζετε το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία

Διαβάστε ακόμα