Μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου για την εκλογή νέου Προέδρου στην Ουκρανία

Share:

Ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στο μήνυμα του αναφέρει: » Παρακαλούμε να δεχθείτε τα συγχαρητήριά μας για  την εκλογή σας στην υψηλή και υπεύθυνη θέση του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο λαός της Ουκρανίας, ο οποίος υποστήριξε την υποψηφιότητά σας, έχει μεγάλες ελπίδες για να κάνετε τη διαφορά στη ζωή προς το καλύτερο. Σας δόθηκε μια ιστορική ευκαιρία να ενώσετε το έθνος και να συμβάλλετε προσωπικά στην επίλυση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα, στην υπέρβαση των υφιστάμενων συγκρούσεων και διαιρέσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του κρατικού συστήματος για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων είναι δυνατή μόνο με τις κοινές προσπάθειες όλων των καλών δυνάμεων της κοινωνίας, με την πλήρη συμμετοχή τους στον εθνικό διάλογο.

Εκφράζω την ειλικρινή ελπίδα μου για την ολοκλήρωση της θλιβερής περιόδου των παρενοχλήσεων και διακρίσεων των πολιτών της Ουκρανίας που ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας .

Ο ευγενικός Θεός να σας προάγει σε καλές πράξεις και επιχειρήσεις, να δώσει σοφία και να ενισχύσει σε μελλοντικά έργα προς όφελος του λαού της Ουκρανίας.

patriarchia.ru

Previous Article

Οι θεοφιλείς σκέψεις

Next Article

π. ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: Ἐκεῖνος ποὺ ἐπέρασε ἀπὸ τὸ «Ἄξιος… Ἄξιος…» εἰς τὸ «Ἅγιος… Ἅγιος… »*

Διαβάστε ακόμα