Μητροπολίτης εις διπλούν ρόλον;

Share:

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση υπήρξαν Μητροπο­λίτες που έλαβαν σαφή θέση. Ως πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της 18ης Νοεμβρίου 2018:

«Στο πλάι του Αρχιεπισκόπου ήταν οι θερμοί υποστηρικτές του, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Πατρών Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος… Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ σηκώθηκε κι έφυγε. Είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση με το Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος φέρεται να του είπε ότι δεν είναι ώριμη η Σύνοδος να συζητήσει το θέμα της μισθοδοσίας, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί».

Ωστόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κατήγγειλε ότι κάποιος Μητροπολίτης έχει άλλη συμπεριφορά κατ’ ιδίαν και άλλη δημοσίως. Όπως κατέστη γνωστόν από την «Εφημερίδα των Συντακτών» της 19ης Νοεμβρίου 2018:

«Ο Αρχιεπίσκοπος -σε μία εξαιρετικά φορτισμένη ατμόσφαιρα- λέει προς τους 82 Μητροπολίτες: «Πριν συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εκάλεσα και συνομίλησα με μερικούς αρχιερείς για το θέμα –δεν αναφέρω τα ονόματά τους, όποιος θέλει όμως μπορεί από μόνος του να το δηλώσει– και τους ανακοίνωσα τα της συναντήσεώς μας. Όλοι με συνεχάρησαν, ένας δε εξ αυτών φεύγοντας με ασπάστηκε, λέγοντάς μου στο αυτί “συγχαρητήρια, αυτό μόνο εσύ μπορούσες να το καταφέρεις”. Δυστυχώς, είναι και αυτός ένας εκ των σήμερα διαμαρτυρομένων εναντίον μου».

Previous Article

Άγνωστα παραλειπόμενα πρωταγωνιστών της Ιεραρχίας

Next Article

Συνάντηση Καμμένου με ΙΣΚΕ

Διαβάστε ακόμα