Να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών

Share:

Ολοι οι Ιεράρχες σύσσωμοι λέγουν και ξαναλέγουν ότι να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών. Δυστυχώς ενώ η Ιεραρχία αποφάσισε ομόφωνα και ξεκάθαρα, η Πολιτεία και ο Αρχιεπίσκοπος κωφεύουν και φέρνουν συνεχώς στο προσκήνιο το μισθολογικό των ιερέων.

Σύμφωνα με την εφ. «Βήμα της Πρέβεζας», υπέρ της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να απορρίψει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη μισθοδοσία των κληρικών τάχθηκε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Όπως είπε στο «Βήμα της Πρέβεζας» ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, «Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην τροποποιηθεί το καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών». Υπογράμμισε επίσης πως «με τα σημερινά δεδομένα δεν παρέχεται καμία ασφάλεια. Είναι αόριστες υποσχέσεις. Όταν και να υπάρξουν συγκεκριμένες θέσεις θα μιλήσουμε επ᾽ αυτών. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε πως θα προχωρήσουν οι συζητήσεις, αφού ούτε το οικουμενικό Πατριαρχείο έχει τοποθετηθεί επίσημα στο οποίο και ανήκουμε πνευματικά».

Previous Article

Ζάεφ: Η «μακεδονική» γλώσσα θα διδάσκεται στην Ελλάδα

Next Article

Πρωτοπόρος διακήρυξις

Διαβάστε ακόμα