Ο Πρόεδρος Ποροσένκο και ο Επιφάνιος με εξαπάτησαν!

Share:

Ο κ. Φιλάρετος δεν αναγνωρίζει την κατάργηση του «Πατριαρχείου Κιέβου» και δεν αναγνωρίζει και τον τόμο της Αυτοκεφαλίας διότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα. Οι μυστικές συμφωνίες του Φαναρίου αποκαλύπτονται και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος παρακολουθεί με αμηχανία τα γεγονότα. Αναρωτιέται κάθε νουνεχής αυτή είναι η τακτική του Φαναρίου για να ενώσει τον Ορθόδοξο κόσμο; Μπροστά σε αυτές τις συμπαιγνίες ωχριούν και οι πολιτικοί ακόμα!

Στο φόρουμ των Ουκρανών διανοουμένων «Υπέρ Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας! Υπέρ Πατριαρχείου του Κιέβου!», που έλαβε χώρα στις 11 Ιουνίου 2019 στο Κίεβο, ο Φιλάρετος δήλωσε ότι δεν δέχεται τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας

Δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε αυτό το Τόμο, επειδή δεν γνωρίζαμε το περιεχόμενο του Τόμο που μας δόθηκε. Αν γνωρίζαμε το περιεχόμενό του, στις 15 Δεκεμβρίου δεν θα ψηφίζαμε για αυτοκεφαλία. Επειδή δεν χρειάζεται να μεταβούμε από μια εξάρτηση στην άλλη».

Για τον λόγο αυτό παρότι ο κ. Επιφάνιος εξέδωσε διάταγμα για την κατάργηση του «Πατριαρχείου Κιέβου» ο κ. Φιλάρετος συγκαλεί Σύνοδο προκειμένου να ακυρώσει τις αποφάσεις του ενωτικού συμβουλίου, που οδήγησε στην χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Έτσι θα δείξουμε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου ήταν, είναι και θα είναι. Συγκαλούμε τη Σύνοδο στις 20 Ιουνίου. Για την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία! Για το Πατριαρχείο Κίεβο!» δήλωσε και πρόσθεσε «Μπορούμε να σώσουμε το Πατριαρχείο Κιέβου. Αν και είναι μικρό, θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη εκκλησία.»

Σε συνέντευξη του ο κ.Φιλάρετος ανάφερε : «Και στη Συνοδο των Επισκόπων υπήρχε συμφωνία ότι εγω συνεχίζω να ηγούμαι την Εκκλησία στο έδαφο της Ουκρανίας μαζί με τον Επιφάνιο και αυτος θα εκπροσωπεί την Εκκλησία έξω. Και δεν υπογράψαμε εγγράφως, διότι εμπιστευόμουν τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Επιφανιο, αλλά με έχουν εξαπατήσει.»

«Οι παραβιάσεις είναι ότι εγώ, ως πατριάρχης, θα πρέπει να οδηγήσω την Ουκρανική Εκκλησία στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά ο Επιφάνιος  αρνήθηκε και οδηγεί τον εαυτό του. Όχι μόνο δεν επιτρέπει τον πατριάρχη, αλλά και δεν συμφωνεί. Επιπλέον, στην πρώτη Σύνοδο έθεσαν μια ερώτηση για να επιτευχθεί η παραίτησή μου. Δεν συμφώνησα για το ίδιο πράγμα, ώστε μετά τον Τόμο να οδηγηθώ σε παραίτηση.»

spzh.news

Previous Article

Άνω κάτω το Αγιο Ορος για την ουκρανική Αυτοκεφαλία

Next Article

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Φανάρι

Διαβάστε ακόμα