Ο Σεβ. Γαλλίας υπέρ του β γάμου κληρικών;

Share:

Ο Σεβ. Γαλλίας παρεχώρησε συν­έντευξιν, κατά την οποίαν μεταξύ άλλων εδήλωσεν εμμέσως πλην σαφώς ότι το Πατριαρχείον Κων/πόλεως αφήνει ανοικτή την έγκρισιν του δευτέρου γάμου των κληρικών. Η αποκάλυψις είναι σημαντική εν όψει της συζητήσεως του θέματος εις την Μ. Σύνοδον. Ως επληροφορήθημεν από την ιστοσελίδα neakriti.gr της 6ης Ιουνίου 2016:

«Η «Νέα Κρήτη», έχοντας δεχτεί κατά καιρούς σχετικές πιέσεις από ιερείς, έθεσε εξάλλου και το ζήτημα του δεύτερου γάμου ενός ιερέα, στην περίπτωση που η σύζυγός του έχει πεθάνει. Υπάρχουν αρκετοί ιερείς στο Ηράκλειο που συζούν με νέα σύντροφο, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να την παντρευτούν. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ απαντά για το σοβαρό αυτό ζήτημα:

«Αυτό το ζήτημα δεν έχει απασχολήσει μόνο τώρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης ο ίδιος το έχει θέσει επανειλημμένως. Αλλά δεν μπορεί να πάρει η Εκκλησία η δική μας μία μονομερή απόφαση. Πρέπει να είναι μία απόφαση παν­ορθόδοξη. Κι ενώ είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο πιο διαλλακτικό, εντούτοις εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε μία απόφαση σε ο,τι αφορά το δεύτερο γάμο των κληρικών, εάν δεν είναι μία απόφαση η οποία απηχεί και τις θέσεις και των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών».

 

 

Previous Article

Ο Σεβ. Λαγκαδά κατά Αγιορειτών

Next Article

Το Βατικανόν επιχειρεί να συγκαλύψη τα εγκλήματα κληρικών του;

Διαβάστε ακόμα