Ο Σεβ. Ηλείας τάσσεται υπέρ της συμφωνίας Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού χωρίς να την εξετάσει;

Share:

Ο Σεβ. Ηλείας ετάχθη υπέρ προτού καν εξετάσει με νηφαλιότητα το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Ο Σεβασμιώτατος και στο παρελθόν έχει στηρίξει τον Αρχιεπίσκοπο χωρίς αντιρρήσεις, όπως και στο ζήτημα του Κολυμβαρίου, πράγμα  μη επιτρεπτόν για τόσο υπεύθυνες θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό από άρθρο του κ. Γιάννη Σπυρούνη στην ιστοσελίδα ilialive.gr της 9ης Νοεμβρίου 2018:

“Με μια λιτή και ολιγόλογη δήλωση ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, τοποθετήθηκε στο θέμα της συμφωνίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και το Ελληνικό Κράτος. Επί της ουσίας τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας που ανακοίνωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθής σχετικά ο Μητροπολίτης Ηλείας μετά το πέρας των εκδηλώσεων χθες το πρωί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, τόνισε τα εξής: “Καταρχήν πιστεύω ότι οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Τσίπρα είναι λείαν ικανοποιητικές”.

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο ο Μητροπολίτης Ηλείας στήριξε της αποφάσεις που ουσιαστικά έχει λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασεις από τον κατώτατο κλήρο και στην Ηλεία”.

 

Previous Article

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

Next Article

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ 10ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ

Διαβάστε ακόμα