Ο Σεβ. Καστορίας κατά της αναδοχής από ομόφυλα «ζευγάρια»

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Ορθώς ο Σεβασμιώτατος εμμένει εις την διδασκαλίαν της Εκκλησίας, όμως οι νομοθετούντες δεν πρέπει να μένουν ανεξέλεγκοι εις την αυθαιρεσίαν των, όταν μάλιστα εξαπατούν τον λαόν και μετά θεσπίζουν κατά τας ιδεοληψίας των. Η Εκκλησία θα αντιδρά μόνον, αν θίγεται η περιουσία της και όχι όταν θίγεται ο περιούσιος λαός; Απεμαγνητοφωνήσαμεν δηλώσεις του Σεβ. Καστορίας δια τον ψηφισθέντα νόμον της δυνατότητος παιδοθεσίας από ομοφύλους, κατά την συνέντευξιν τύπου της 11ης Μαΐου 2018 και τας παραθέτομεν ακολούθως:
«-Συμφωνώ με αυτές τις αποφάσεις της Ι. Συνόδου που είναι αποφάσεις του Ιερού Ευαγγελίου. Ο γάμος, τον οποίο το Ιερό Ευαγγέλιο, δηλαδή ο Χριστός επιτρέπει είναι γάμος μεταξύ ανδρός και γυναικός. Αυτή είναι η Παράδοση της Εκκλησίας και ένας Επίσκοπος θα πρέπει να είναι επόμενος του Ιερού Ευαγγελίου και των Πατέρων της Εκκλησίας. Τώρα αν κάποιοι άνθρωποι θέλουν να νομοθετήσουν κάποια άλλα πράγματα είναι στην ελευθερία τη δική τους. Εγώ δεν θα μπω στη δική τους νοοτροπία και στη δική τους σκέψη. Εγώ θα κρατήσω αυτό το οποίο μας είπε ο ίδιος ο Χριστός, αυτό το οποίο κρατάει μέχρι σήμερα η ίδια η Εκκλησία, αυτόν τον τρόπο ζωής και αυτό θα διδάσκω και αυτό θα λέω στους ανθρώπους.
– Αυτό δεν είναι μεγάλη αμαρτία Σεβασμιώτατε;
-Αυτό θα το ρωτήσετε σε εκείνους και όχι σε εμένα.
–Εσείς δεν συμφωνείτε με το νόμο που πέρασε;
– Όχι , βεβαίως όχι. Θα ήταν ντροπή μου και καταισχύνη μου να συμφωνώ με ένα τέτοιο νόμο.
–Θα κινηθεί η Εκκλησία γενικότερα;
-Δεν είμαι μέλος της ΔΙΣ. Πιστεύω ότι όταν θα συγκληθεί η Σύνοδος της Ιεραρχίας θα έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει ένα λόγο, συνολικό λόγο όλης της Ιεραρχίας, όπως τον έχει διατυπώσει έως σήμερα. Εγώ σέβομαι τον κάθε άνθρωπο, την κάθε προσωπικότητα, την ελευθερία του κάθε ανθρώπου. Ο Όσιος Παΐσιος έλεγε ότι πρέπει να σεβόμεθα ακόμα και το μυρμήγκι. Δεν θα μπω εγώ στη σκέψη και στη νοοτροπία του άλλου. Εγώ θα του υποδείξω αυτόν τον ευαγγελικό τρόπο, αυτήν την θεραπεία, αυτήν τη μέθοδο, την οποία μας έδωσε ο Χριστός. Αν ο άνθρωπος θέλει να ακολουθήσει την ελευθερία. Ήτις θέλει οπίσω μου ελθείν. Όστις θέλειν οπίσω μου ελθείν καλώς. Αν δεν θέλει ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράξει στη ζωή του ο,τι νομίζει εκείνος».

Παντοκράτορας