Σεβ. Ν. Ιωνίας: «να λες αλήθεια στον σύντροφο»!

Share:
Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

Συνέντευξιν παρεχώρησεν ο Σεβ. Ν. Ιωνίας εις την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» της 28ης Ιανουαρίου 2018. Δυσ­τυχώς αι απόψεις του αποδεικνύουν έλλειψιν ενημερώσεως αλλά και εκκλησιαστικού φρονήματος. Δια τας σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας μεταξύ άλλων εδήλωσεν ότι «Από τη Μεταπολίτευση κιόλας, με το Σύνταγμά μας, αυτές οι σχέσεις έχουν μπει σε μία λογική που ονομάζεται σχέσεις συναλληλίας, με ρόλους για τις δύο πλευρές απόλυτα διακριτούς», ενώ είναι γνωστόν, όπως Καθηγηταί Πανεπιστημίου λέγουν ότι αι σχέσεις δεν συνάδουν με την συναλληλίαν, ούτε καν είναι επάλληλοι.

Εις την ερώτησιν πως δύναται η απελπισία να μεταβληθή εις ελπίδα είπε ότι «χρειάζεται να κάνουμε μία «ειρηνική επανάσταση»… Και τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να είσαι τυπικός στα ραντεβού σου, ουσιαστικός στις επιλογές σου, να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου, να λες αλήθεια στον η στη σύντροφό σου». Ποίον «σύντροφον» Σεβασμιώτατε; Η Εκκλησία αναγνωρίζει μόνον σύζυγον!

Έκπληξιν προκαλεί και η απάντησις δια το όραμά του σχετικώς με την Ι. Μητρόπολιν, δια το οποίον είπε: «Ο καθένας ξέρει ότι η Εκκλησία με τα συσσίτια και με τα ιδρύματά της καλύπτει καθημερινά μία πάρα πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων… Το όραμά μου, όμως, αυτήν τη στιγμή δεν εξαντλείται στα συσσίτια… Αυτό που ονειρεύομαι και στο οποίο πιστεύω ότι πραγματικά υπάρχει κενό είναι ο τομέας της εκπαίδευσης και του πολιτισμού». Θα ιδρύση παραδοσιακά σχολεία η θα διδάσκωνται τα νεωτεριστικά – συγκρητιστικά θρησκευτικά…;

 

Previous Article

Πρόγραμμα ἐκδηλώσεων Ἱερᾶς Συνόδου διὰ τὸν Μακεδονικὸν Ἀγῶνα

Next Article

«Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ»

Διαβάστε ακόμα