Συνάντηση Καμμένου με ΙΣΚΕ

Share:

Δίκαια τα αιτήματα των κληρικών ανάφερε ο κ. Καμμένος αλλά καμία αναφορά ότι δεν θα δεχθεί καμμιά μεταβολή του υφιστάμενου καθεστώτος, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση ανάφερε και θα λυθούν τα προβλήματα, που όμως η Πολιτεία σε άσχετη στιγμή δημιούργησε. Μεγάλη είναι η ευθύνη του κυβερνητικού εταίρου, ο οποίος στηρίζει τον κ.Τσίπρα στο εξοβελισμό της Ορθοδοξίας από την Πατρίδα μας.

«Συναντήθηκα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση του με εκπροσώπους του ΔΣ του ΙΣΚΕ, και συνέχισε τονίζοντας τα εξής: «Με ενημέρωσαν για τις θέσεις τους όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε «γιατί γράφονται πολλά, ότι οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν». Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι «η πρώτη θέση την οποία δημόσια έχουμε πάρει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία».

«Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πολύ το ενδιαφέρον του κ. Καμμένου για τους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ο ίδιος συνδέεται με το παλαιό ημερολόγιο…

Previous Article

Μητροπολίτης εις διπλούν ρόλον;

Next Article

O Μητρ. Σπάρτης μιλάει για την συμφωνία

Διαβάστε ακόμα