Σχισματικοί Σκοπίων: Δεν αλλάζει το όνομά μας

Share:

Ανένδοτος είναι η εκκλησιαστική ιεραρχία των Σκοπίων εις οιανδήποτε αλλαγήν ονομασίας. Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα echedoros-a.gr της 6ης Οκτωβρίου 2018:

«Η λεγόμενη ‘Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας’ των Σκοπίων στην ετήσια συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με κληρικούς και λαϊκούς, επιβεβαίωσε τη θέση της ότι δεν θα αλλάξει το όνομα ‘Μακεδονική’ της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ιστορική και νόμιμος διάδοχος της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας της Ιουστινιανής Πρώτης, έχει την αξιοπρέπεια της Αρχιεπισκοπής και ονομάζεται ‘Ορθόδοξη Μακεδονική Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας’ και στην επικοινωνία της ως «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία’, είπε ο μητροπολίτης Τιμόθεος.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Αρχιεπισκόπου αναφέρουν ομόφωνα έκκληση για εθνική ενότητα.

«Στέλνουμε, επίσης, μία ειλικρινή έκκληση προσευχής σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη χώρα για υπεύθυνη προσέγγιση σε αυτήν την εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας ως μία σύσταση να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για να κρατήσουμε την εθνική και την πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού και ο,τι είναι μακεδονικό», είπε ο επίσκοπος Τιμόθεος».

Previous Article

Με κείμενα απαντά και η Μόσχα

Next Article

Ενταφιάζονται στην Κλεισούρα 573 Έλληνες πεσόντες του ’40

Διαβάστε ακόμα