Το Άγιον Όρος αξιοποιεί μόνον του την περιουσίαν

Share:

Τρανή απόδειξις, ότι η εκκλησιαστική περιουσία δεν χρειάζεται το σπάταλον και αντιεκκλησιαστικόν Κράτος ως συνεταίρον, είναι αι Ι. Μοναί που προβαίνουν αυτοτελώς εις την αξιοποίησίν της. Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα limnosreport.gr της 8ης Μαρτίου 2019:

«Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Λήμνου η συμβολαιογραφική πράξη ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ του Δήμου Λήμνου και της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, έπειτα από τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πράξη υπέγραψαν ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και ο παν­οσιολογιώτατος ιερομόναχος Ιερώνυμος.

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. σχετικά με την ανταλλαγή ακινήτων ελήφθησαν κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μονής, Μονής με μεγάλη πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη στο Άγιο Όρος, η οποία επιθυμεί να αναβιώσει την επί σειρά ετών παρουσία της στην περιοχή «Τρύγη» της Τ.Κ. Προπουλίου, όπου και ο προσκυνηματικός χώρος αφιερωμένος στην Παναγία της Τρύγης και να εξασφαλίσει χώρους που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των προσκυνητών».

Previous Article

Η μισθοδοσία του Κλήρου είναι κατωχυρωμένη

Next Article

Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι Ορθόδοξο κράτος

Διαβάστε ακόμα