Το Φανάρι λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια

Share:

Με δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών κα. Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία κατηγορεί το Φανάρι για την απόφαση να προχωρήσει στην αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και το θέμα περνάει φανερά και σε πολιτικό επίπεδο .

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες τονίζοντας ότι ο κορυφαίος θεσμός της ορθοδοξίας λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια προκειμένου να εξυπηρετήσει την αμερικανική πολιτική.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου μάλιστα μιλάει για «σχισματικά βήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και του Ουκρανού Προέδρου κ. Ποροσένκο εναντίον της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», εν αναμονή των εργασιών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στο Κίεβο, για την σύσταση Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, βάσει και της απόφασης της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μεταξύ άλλων η κ. Ζαχάροβα υποστήριξε ότι όλες αυτές οι κινήσεις που έχουν γίνει έχουν άρωμα αμερικανικής διπλωματίας και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να χωρίσουν πνευματικά τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας σε μια περίοδο που η Ορθοδοξία χτυπιέται από παντού.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Εγώ έκανα το καθήκον μου

Next Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Διαβάστε ακόμα