Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Ροκφέλερ

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Συμφώνως προς ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής της 20ης Οκτωβρίου 2016:

«Ο Γεώργιος Σ. Τσαντίκος είναι ο νέος αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής διαδεχόμενος τον αείμνηστο Μάϊκλ Ζάχαρη, ο οποίος υπηρέτησε στη θέση αυτή για 16 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, 14 Οκτ του 2016, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, Γέροντας της Αμερικής υπέδειξε τον κ. Τσαντίκο και τα άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, και το Συμβούλιο ενέκρινε την εκλογή τους.

“Ο κύριος Τσαντίκος έχει μία μακρά, αφιερωμένη και παραγωγική υπηρεσία στην Εκκλησία και στις οργανώσεις της. Η υπηρεσία του έχει χαρακτηριστεί από την ακεραιότητα, την ευαισθησία, την αμεσότητα και τη μεθοδική προσέγγιση. Είμαστε βέβαιοι ότι στη νέα σημαντική θέση του ο κ. Τσαντίκος θα εμφανίσει τις βασικές ιδιότητες ενός ηγέτη, τον οποίο ο Προφήτης Ησαΐας περιγράφει ως συνετό ακροατή, αξιοθαύμαστο σύμβουλο και σοφό αρχιτέκτονα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Ο Γιώργος Σόλων Τσαντίκος, γεννήθηκε στο Fitchburg, Μασσαχουσέτη, είναι ο γιος του Αιδεσιμώτατου Πατέρα Σόλωνα και της πρεσβυτέρας Ιωάννας Τσαντίκου. Είναι δικηγόρος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Brown στα Οικονομικά και απόφοιτος του Boston College Νομικής Σχολής. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη Rockefeller & Company, από το 2003, και Ανώτερος Σύμβουλος πελατών υψηλού εισοδήματος για ιδιώτες, οικογένειες και ιδιωτικά ιδρύματα.

Είναι σήμερα πρόεδρος της «Ηγεσίας των 100», μία θέση στην οποία διορίστηκε το 2014. Είναι επίσης Άρχων Χαρτουλάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διαχειριστής του Ιδρύματος Καλλινίκειον στη Νέα Υόρκη, και μέλος της Αγίας Τριάδας,Καθεδρικού Ναού, όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Αντιπρόεδρος».

 

Previous Article

Διαψεύδει ο Σεβ. Περιστερίου

Next Article

ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;