Η πρώτη θεολογική ομάς Βικιπαίδειας

Share:

Αξιέπαινος η πρωτοβουλία Καθηγητών της Θεολογικής Σχολής Αθηνών να επιμορφώσουν φοιτητάς, ώστε να εμπλουτισθή το διαδίκτυον με ορθόδοξα άρθρα. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα orthodoxianewsagency.gr της 21ης Φεβρουαρίου 2019:

«Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας ξεκίνησαν το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα – εργαστήριο με θέμα: «Εισαγωγή στη συγγραφή λημμάτων στη Βικιπαίδεια».

Μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, αλλά και ερευνητές, συνοδευόμενοι από τον Καθηγητή της «Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης» του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κ. Σωτήρη Δεσπότη, έχουν την ευκαιρία μέσα από αυτό το εργαστήριο να συνδυάσουν την εκπόνηση εργασιών και τη συνεισφορά στην ελεύθερη και ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια της Βικιπαίδειας με τον εμπλουτισμό των θεολογικών λημμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται ένα εργαστήριο Βικιπαίδειας με στόχο τη συγγραφή, τη διόρθωση και την ανάπτυξη λημμάτων με θεολογικό – εκκλησιαστικό περιεχόμενο, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία του θεολογικού λόγου στη διαδικτυακή κοινότητα».

Previous Article

Έρχονται καιροὶ ζοφεροί!

Next Article

Ο κ. Κουρουμπλής και η κοροϊδία της “Αριστεράς”