«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα του κ. Τσίπρα»

Share:

Του Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Κ. Τσίρκα

Ευρισκόμενος στο κρεβάτι λόγω μακροχρόνιας ασθενείας (2003-2018) (καρκίνος) παρακολουθώ το Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 8/11 άκουσα ότι ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος Β ἐπεσκέφθη τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Χάρηκα, γιατί μου θύμησε τον καλό ποιμένα, που άφησε τα 99 πρόβατα και έσπευσε να βρη το απολωλός.
Όταν συνεχίστηκαν οι ειδήσεις και άκουσα το ανακοινωθέν που συνέταξε ο κ. Τσίπρας η κάποιος από το επιτελείο του, συννέφιασα, γιατί και ο Μακαριώτατος συνεφώνησε με τα όσα του διάβασε ο Πρωθυπουργός και είπε ότι θα ενημερώσει τη Ιερά Σύνοδο.
Η λογική λέγει ότι, «όταν σου δίνουν μια εντολή είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις την εκτέλεση». «Το πρόβλημα είναι» από ποιόν πήρε εντολή ο Μακαριώτατος: η μήπως έκανε πως δεν καταλαβαίνει ότι «αυτός είναι η Εκκλησία λέγοντας «L’ EGLIZE CEST MOI», ενθυμούμενος ότι όταν πήρε εντολή από την Ιερά Συν­οδο της Ιεραρχίας να μεταβή στο Κολυμπάρι και να εκφράσει τη γνώμη της Ι.Σ.Ι., αυτός είπε άλλα αντ’ άλλων και δεν έδωσε λόγο γι’ αυτά που είπε και κανείς δεν του ζήτησε το λόγο. Έκτοτε πήρε κατήφορο και διοικεί την Εκκλησία του, μέλος της οποίας είμαι και εγώ και έχω την απαίτηση να ενημερώνωμαι στο τι συμβαίνει με την Διοίκηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Όσο για τον ΑΘΕΟ!!! Τσίπρα έχω να πω τα εξής: όταν υπηρετού­σα στο ΙΡΑΝ είχε και ο Πατέρας του το κατασκευαστικό του συνεργείο με πολλές Ελληνικές οικογένειες. Κάθε μήνα με καλούσε και τελούσα τη θεία Λειτουργία, τελούσα και Αγιασμό, ευλογούσα τα βαρέα μηχανήματά του, έβλεπα τα παιδάκια, λέγοντάς τους αυτά που πρέπει να ακούνε τα παιδιά. Ο μακαρίτης ο Πατέρας του Πρωθυπουργού είχε καλέσει και Δάσκαλο από την Κύπρο, με τον οποίον και συνεργαζόμουν. Η απόσταση από τη Τεχεράνη ήταν δυόμιση ώρες με το αεροπλάνο και πλήρωνε ο ίδιος τα εισιτήρια!
Παραμονές Χριστουγέννων ευρισκόμουν στο Συνεργείο του, το οποίον ευρίσκετο στα σύνορα του Ιράν με το Αφγανιστάν, σε ένα σεληνιακό τοπίο. Το μεσημέρι προσγειώθηκε ένα αεροπλάνο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ σε ένα πρόχειρο αεροδρόμιο, που παρέλαβε μερικές Ελληνικές οικογένειες και τις έφερε στην Αθήνα, και όπως έμαθα το ίδιο έγινε και τις παραμονές της πρωτοχρονιάς. Έφερε τους πρώτους και πήρε τις υπόλοιπες οικογένειες. Την Παραμονή των Φώτων ήλθε πάλιν το αεροπλάνο και έφερε πίσω τις τελευταί­ες οικογένειες• το Πάσχα δεν έμαθα τι έγινε.
Τα έγραψα αυτά με την απορία: από που μέχρι που ο γιος του έγινε άθεος; Μήπως επειδή ήταν καλός αφισοκολλητής η καταστροφέας ξένων περιουσιών η καταληψίας Σχολείων; Ας θυμηθή τον μακαρίτη τον πατέρα του, του οποίου θα τρίζουν τα κόκκαλα!
Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο, δεν ξέρω αν είναι καλός ΠΟΙΜΗΝ η είναι ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΣ ΛΥΚΟΣ!!! Ας εξετάση τον εαυτόν του και επειδή είναι και φιλόλογος και θεολόγος ας ερευνήση τους Πατέρας τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, για να πληροφορηθή τι θα πη ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Previous Article

Πρωτοπόρος διακήρυξις

Next Article

ΠΑΤΗΡ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΤΟΥ ΔΙΩΓΜΟΥ