Μεγάλη αποκάλυψις του Σεβ. Σπάρτης

Share:
Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Με παρρησίαν ο Σεβ. Σπάρτης εις συνέντευξιν ανεφέρθη εις τα όσα διημείφθησαν κατά την πρώτην συνάντησιν που είχαν δύο Αρχιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρωθυπουργόν δια το μάθημα των θρησκευτικών. Διαψεύδη τον κ. Φίλην, το πρόγραμμα του οποίου βεβαίως συνεχίζουν και υποστηρίζουν οι νεωτερισταί θεολόγοι. Ως επληροφορήθημεν από την ιστοσελίδα report24.gr της 11ης Απριλίου 2018:
«Μείζον ζήτημα προκύπτει από την Αποκάλυψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία, όταν στην συν­άντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, άλλα ειπώθηκαν και άλλα στην συνέχεια δήλωσε ο τότε Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων.
Ο κ. Ευστάθιος σε συνέντευξή του στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης Best και τον Γιάννη Παυλάκο σημείωσε:
“Ο θόρυβος που προκλήθηκε για το θέμα των θρησκευτικών δεν είναι ανυπόστατος. Έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος το Υπουργείο Παιδείας. Ήμουν στην επιτροπή και επεσκέφθη τον Πρωθυπουργό. Είμαστε τρεις Αρχιερείς. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Λαμίας και εγώ και απέναντί μας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο Υπουργός Παιδείας (τότε ο κ Νίκος Φίλης) και ο Υπουργός Αμύνης (κ.Πάνος Καμένος) και άλλοι δύο παράγοντες διοικητικοί. Είπαμε τόσο ωραία πράγματα που μας έκανε εντύπωση η διαστροφή αυτών που συζητήσαμε εκείνη την ώρα. Να καταλάβετε. Βγήκαμε από την κύρια είσοδο εμείς και μπροστά ήταν ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έδωσε στη συνέχεια συνέντευξη αυτών των οποίον είπαμε πριν λίγο στην συν­άντηση. Ήταν πολιτισμένη η συζήτηση και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης είπε πολύ  σοβαρά  πρα­γματα και έθεσε θέμα πως δεν πρέπει επ’ ουδενί να εξοβελιστούν τα θρησκευτικά από τα σχολεία. Στην άλλη πόρτα βγαίνει ο Υπουργός Παιδείας κ.Φίλης και είπε τα ακριβώς αντίθετα και γεννάτε τώρα το ερώτημα: Ποιός ποιόν θέλει να κοροϊδέψει. Εμείς δεν πήγαμε εκεί να κοροϊδέψουμε κανένα.”
Ο τέως Υπουργός Νίκος Φίλης μιλώντας στην Τηλεόραση της Βουλής για την απόφαση του ΣτΕ σημείωσε ότι πρόκειται για “σκοταδισμό, μεσαίωνα και αναχρονισμό” Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογράμμισε παράλληλα ότι “το ΣτΕ υιοθετεί απόψεις ακραίων φονταμενταλιστών».

Previous Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Next Article

Πρόεδρος των πρώτων Επιτρόπων του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, ήτο ο Μητροπολίτης Γαβριήλ