Νόμο κατά των αμβλώσεων ζητά η Εκκλησία της Ρωσίας

Share:

Σε χώρες όπως την Αμερική και την Ρωσία ο λαός κινητοποιείται και ζητά την απαγόρευση των εκτρώσεων. Στη Ρωσία η Εκκλησία πρωτοστατεί και καλεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εκτρώσεις. Μακάρι να δούμε και την Ελλαδική Εκκλησία να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες

Αναφερόμενη στα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, τα οποία καθιστούν δύσκολη και σε αρκετές περιπτώσεις απαγορευτική την άμβλωση η Εκκλησία της Ρωσίας επανέρχεται στο θέμα καλώντας την κυβέρνηση να παραδειγματιστεί.

Η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Προστασίας της Μητρότητας του Συνοδικού Τμήματος Φιλανθρωπίας και Επικεφαλής του Οίκου για τη Μαμά της Ορθόδοξης Υπηρεσίας «Έλεος» Μαρία Στουντένκινα μίλησε υπέρ των δικαιωμάτων των αγέννητων παιδιών.

«Σήμερα έχουμε σοβαρά προβλήματα με τον τρόπο εφαρμογής της νομοθεσίας περί άμβλωσης σε τοπικό επίπεδο» τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό για μία γυναίκα πριν λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης, να ακούσει προηγουμένως έστω και έναν καρδιακό παλμό του εμβρύου.
«Σε αυτή την περίπτωση, οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι πιο συνειδητές σχετικά με την επιλογή τους σχετικά με την εγκυμοσύνη », δήλωσε.

«Στη Ρωσία, οι νομοθέτες θα μπορούσαν να μάθουν από την εμπειρία άλλων χωρών για να προστατεύσουν τη ζωή των αγέννητων παιδιών, αυτή η ξένη εμπειρία είναι πολύ σημαντική «, υπογράμμισε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, επέδωσε στην ρωσική προεδρία, έγγραφο με περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές Ρώσων πολιτών που υποστηρίζουν την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων στη χώρα.

Το 2016 και το 2018, με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κυρίλλου, σε όλες τις εκκλησίες, συλλέχθηκαν κονδύλια για τις ανάγκες των εγκύων γυναικών και των γυναικών με παιδιά που βρίσκονται σε κρίση.
Συνολικά συγκεντρώθηκαν 77 εκατομμύρια ρούβλια, τα οποία διανεμήθηκαν σε εκκλησιαστικά προγράμματα στον τομέα της πρόληψης των αμβλώσεων και της οργάνωσης της βοήθειας προς τις γυναίκες.
Περισσότερα από 100 κέντρα εκκλησιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν ανοίξει τα τελευταία 3 χρόνια και περισσότερα από 60 εκκλησιαστικά καταφύγια για γυναίκες σε κρίση – τα τελευταία 8 χρόνια.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας

Next Article

Η Σερβία θα απαντήσει αποφασιστικά στην ένωση Κοσόβου- Αλβανίας