Ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Share:

Συνεδριάζει από το πρωί της Πέμπτης η Σύνοδος του Φαναρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.00 με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην αρχιεπισκοπή Αμερικής μετά την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Δημητρίου, αλλά και την αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μετά την εκδημία του μακαριστού αρχιεπισκόπου Στυλιανού.

Στη συνεδρίαση μετέχουν 12 συνοδικοί μητροπολίτες πολλοί εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως κορυφαίες προσωπικότητες της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα στη σύνοδο συμμετέχουν οι μητροπολίτες :

Γερμανίας κύριος Αυγουστίνους., Τρανουπόλεως κύριος Γερμανός, Τορόντο κύριος Σωτήριος, Ανέων κύριος Μακάριος, Λαοδικείας κύριος Θεοδώρητος, Ρεθύμνης κύριος Ευγένιος, Γάνου κύριος Αμφιλόχιος, Κυδωνίας κύριος Δαμασκηνός, Κώου κύριος Ναθαναήλ , Σιγκαπούρης κύριος Κωνσταντίνος, Σύμης κύριος Χρυσόστομος και Σικάγου κύριος Ναθαναήλ.

Οι μητροπολίτες είναι ενήμεροι για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και έχουν άποψη και θέσεις για τις πιθανές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τους κανονισμούς της αρχιεπισκοπής Αμερικής και συγκεκριμένα το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που υπηρετούν στις ΗΠΑ και γι αυτό μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις όποιες εξελίξεις.

Οι συνεδριάσεις της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι του Σαββάτου.

tovima.gr

Previous Article

Πόσον διαφέρει τὸ Φανάρι ἀπὸ τὴν Ρώμην;

Next Article

Στο Φανάρι σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος