Ποτέ δεν τους ανήκαν και ποτέ δεν θα τους ανήκουν οι θαλάσσιοι χώροι μας

Share:

Στις 24 Ιουνίου 2019, συμπληρώνονται 221 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή – Φεραίου και των συντρόφων του, μεταξύ των οποίων οι Χιώτες, Ευστράτιος Αργέντης και Αντώνης Κορωνιός, οι οποίοι μαρτύρησαν στον «Πύργο Νεμπόισα» του Βελιγραδίου, το έτος 1798.

Ο Δήμος Χίου τιμά τον ηρωισμό τους με εκδηλώσεις. Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στον Άγιο Ανδρέα Αργέντη.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε με σύσσωμη την στρατιωτική ηγεσία τον Δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού τον βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη τον απόγονο του Ευστράτιου Αργέντη, Παντελή Αργέντη τους υποψηφίους βουλευτές κ. Σταυρο Μιχαηλίδη και Γεώργιο Αμέντα.

Στις 7:00 μ.μ. ακολουθεί εκδήλωση τιμής στο αναγνωστήριο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής».

Στο μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος αναφέρθηκε στους γείτονες εξ ‘ανατολάς: Αντίθετα με το θέλημα του Θεού και ανιστόρητα οι γείτονες μας εξ’ ανατολάς προσπαθούν να οικειοποιηθούν θαλασσίους χώρους που ποτέ δεν τους ανήκαν και εμείς ως απόγονοι του Ρήγα και των συντρόφων του και των Ψαρών οφείλουμε να διαφυλάξουμε. Ο Θεός όρισε ταυτότητα σε αυτά τα θαλασσινά κύματα και αυτά τα άγια χώματα.

Ακολούθως ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος.

romfea.gr

Previous Article

Η άλλη θεώρηση της Παναγίας των Παρισίων

Next Article

ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η «ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ»