Απάντησις του Σεβ. Κηφισίας εις τους επικριτάς του

Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

Κηφισιά, 9.4.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ύστερα από δημοσιεύματα αναφορικά με την Εγκύκλιο που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό της Αναστάσεώς του Κυρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Στίβεν Χοκινγκ υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος με τις θεωρίες και τις επιστημονικές του ανακαλύψεις έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στο να κατανοήσει το άπειρο σύμπαν, που με σοφία δημιούργησε ο Πατέρας και Δημιουργός μας.
Ατυχώς, ο ευφυής αυτός επιστήμονας, που με τόση επιτυχία κατανόησε το δημιούργημα, δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό. Ο ίδιος δήλωνε άθεος. Αυτό, όμως, δεν ήταν μία επιστημονική ανακάλυψη, αλλά οι προσωπικές του θέσεις.
Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κατόρθωσε να «δει» τον Θεό, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει η πως εμείς δεν τον βλέπουμε. Πλέον ο ίδιος, που ήδη βρίσκεται ενώπιόν του Μεγάλου Κριτή, θα έχει διαπιστώσει το λάθος του.
Όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης με ευκολία μπορεί να διαπιστώσει, στην Εγκύκλιό μας, με την ευκαιρία της Αναστάσεώς του Κυρίου μας, ούτε επιτιθέμεθα, ούτε αφορίζουμε, ούτε αντιπαρατιθέμεθα με τον Χόκινγκ. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε το παράδειγμά του για να υπενθυμίσουμε πως, «όσοι σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη γη».
Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας. Ήταν δικαίωμά του και είναι δικαίωμά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και ξεκάθαρες προσπάθειες για την δημιουργία εντυπώσεων».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Παντοκράτορας

Ειδήσεις