Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη στην Κόνιτσα

Share:

Σήμερα αρχίζουν στην Κόνιτσα οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη, οι οποίες έχουν καθιερωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια μετά την Αγιοκατάταξή του (2015) από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Από το πρωί μέχρι και το απόγευμα (ώρα 6.30) θα γίνεται επίσκεψη και ξενάγηση στην οικία του Αγίου και ακολούθως στις 7 μ.μ. μετάβαση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου συνήθιζε να πηγαίνει και να προσεύχεται ο Άγιος. Εκεί θα τελεστεί Ιερά παράκληση και θα ακολουθήσει κατάβαση από το μονοπάτι που βάδιζε ο Άγιος Παϊσιος στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και στην εκκλησία του Αγίου Αρσενίου.

Αύριο Πέμπτη οι θρησκευτικές εκδηλώσεις «μεταφέρονται» στην Ιερά Μονή Στομίου, όπου είχε μονάσει ο Άγιος και στην οποία σήμερα ηγούμενος είναι ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Σιώζιος. Θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία (7.30- 10.30) και στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στη Μονή. Το απόγευμα (7 μ.μ.) θα τελεστεί Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά και λιτάνευση της Εικόνας του Οσίου προς και από την πατρική του οικία.

Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημαρχείο.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ύμνους, χαιρετισμούς, ομιλία, προβολή ταινίας και συναυλία Ρώσων Φοιτητών.

Επειδή η μετάβαση προς την Ιερά Μονή Στομίου, είναι σχετικά δύσκολη, ο Δήμος Κόνιτσας την Πέμπτη θα διαθέσει λεωφορείο για μετάβαση των προσκυνητών μέχρι το φράγμα του Αώου και μικρά αυτοκίνητα για τη μεταφορά από το φράγμα μέχρι τη Μονή όσοι είναι ανήμποροι να περπατήσουν.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Δεύτερο τουρκικό πλοίο γεωτρήσεων κατέπλευσε στα ανοικτά των κυπριακών ακτών

Next Article

«ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ»

Διαβάστε ακόμα