Έκαψαν με μολότοφ ναό της ουκρανικής Εκκλησίας στην Τερνόπολη

Share:

Φωτογαφία ἀρχείου

 

Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην εκκλησία του UOC στο χωριό Kordyshev στην περιοχή Ternopil: η αγία τράπεζα, ο θρόνος και η αγία πρόθεση κάηκαν.

Τη νύχτα της 28ης Μαρτίου 2023, άγνωστοι παραβάτες έκαψαν την εκκλησία της Θεοτόκου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο χωριό Kordyshiv της περιοχής Shumsk, στην περιοχή Ternopil. Ο ιερέας της εκκλησίας, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέζαρουκ, είπε στην UOJ ότι στον ναό αρχικά έριξαν βόμβες μολότοφ και αργότερα έβαλαν φωτιά με βενζίνη.

“Η αγία τράπεζα, ο θρόνος και η αγία πρόθεση κάηκαν ολοσχερώς, η φωτιά κατέκλυσε το μεσαίο τμήμα του ναού. Τα δισκοπότηρα ήταν όλα λιωμένα, αλλά οι εικόνες σώθηκαν λίγο. Η εκκλησία είχε μόλις χτιστεί, ούτε καν είχε τελειώσει. ”

 

 

 

Ο ιερέας είπε ότι στην εκκλησία εργάζονται ήδη αστυνομικοί και ιατροδικαστές. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας Γεώργιος πιστεύει ότι ο εμπρησμός ήταν προγραμματισμένος: “Παλαιότερα μας απείλησαν, έχυσαν ακόμη και αίμα στις σκάλες πέρυσι. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ναι, απευθυνθήκαμε στην αστυνομία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, Σήμερα η αστυνομία αντέδρασε κανονικά και εργάζεται.

Όπως αναφέρθηκε, βάνδαλοι πυρπόλησαν την εκκλησία του Αγίου Βολοδυμίρ στο Lviv .

spzh.news

Previous Article

Ἡ ἐκδίωξις ἀπὸ τὴν Λαύραν τοῦ Κιέβου ἐπιτείνει τὴν διχόνοιαν εἰς τὴν Ἐκκλησίαν

Next Article

Ηγούμενος Ι. Μ. Σβιατογκόρσκ: Σήμερα είναι η ώρα της ομολογίας και για ορισμένους η ώρα του μαρτυρίου