Ένας λάθος υπολογισμός ή ατύχημα στο στενό της Ταϊβάν θα φέρει επιδείνωση

Share:

Η Σιγκαπούρη θα πληγεί από την έντονη αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας, τόνισε ο πρωθυπουργός της Xsien Loong, και η κατάσταση είναι εύκολο να επιδεινωθεί από ένα ατύχημα στο στενό της Ταϊβάν.

πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Li Hsien Loong προειδοποίησε για το ενδεχόμενο λανθασμένων υπολογισμών ή ενός ατυχήματος στο οποίο μπορεί να οδηγήσει η υψηλή ένταση στο Στενό της Ταϊβάν, ένταση που όπως είπε, είναι απίθανο να εκτονωθεί σύντομα εν μέσω βαθιάς καχυποψίας και περιορισμένης εμπλοκής μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.
Σε μια τηλεοπτική ομιλία ενόψει της εθνικής εορτής της πόλης-κράτους, ο Loong είπε ότι η Σιγκαπούρη θα πληγεί από αυτήν την έντονη αντιπαράθεση και την ένταση στην περιοχή, η οποία θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα μέλλον λιγότερο ειρηνικό και σταθερό από δω και στο εξής.

«Γύρω μας, έρχεται καταιγίδα. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας επιδεινώνονται, με δυσεπίλυτα ζητήματα, βαθιές καχυποψίες και περιορισμένη εμπλοκή», τόνισε ο Loong.
«Αυτό είναι απίθανο να βελτιωθεί σύντομα. Επιπλέον, λάθος υπολογισμοί ή ατυχήματα μπορούν εύκολα να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα».
Ο Li υπογράμμισε ότι οι οικονομικές προκλήσεις είναι πιο άμεσες και ότι οι προοπτικές της Σιγκαπούρης έχουν «θολώσει σημαντικά», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει περισσότερα μέτρα μέσα στους επόμενους μήνες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές.
Ο πληθωρισμός της Σιγκαπούρης έφτασε σε υψηλό 10 ετών τους τελευταίους μήνες και η κεντρική της τράπεζα αυστηροποίησε τη νομισματική της πολιτική στις 14 Ιουλίου για να αντιμετωπίσει την πίεση του κόστους ζωής.
Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα πακέτο στήριξης για ομάδες κυρίως χαμηλότερου εισοδήματος για να μετριάσει το αυξημένο κόστος ζωής από τον πληθωρισμό και την αύξηση των τιμών της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

 

Previous Article

Οικονομική εξουθένωση, πολιτική εκμετάλλευση… οργίζουν στο Αμύνταιο

Next Article

Κορωνοϊός: Ἔγινε ἐνδημικός;