Έρευνα αποκαλύπτει υπερβολές, «μαγειρέματα» και «γκάφες» του CDC, στα δεδομένα Covid που αφορούν θανάτους, παιδιά

Share:

 

Τα περισσότερα από τα λάθη του CDC αφορούσαν τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά!
α Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ έκαναν τουλάχιστον 25 στατιστικά ή αριθμητικά λάθη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 και η συντριπτική πλειοψηφία τους υπερέβαλε τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και της πανδημίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ερευνητές που διερεύνησαν τα σφάλματα CDC συγκέντρωσαν 25 περιπτώσεις όπου ο οργανισμός πρόσφερε αποδεδειγμένα ψευδείς πληροφορίες.
Για κάθε περίπτωση, ανέλυσαν εάν το σφάλμα υπερέβαλε ή υποβάθμισε τη σοβαρότητα της COVID-19.
Από τις 25 περιπτώσεις, οι 20 υπερέβαλαν τη σοβαρότητα, ανέφεραν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους στις 23 Μαρτίου.
«Το CDC έχει εκφράσει σημαντική ανησυχία για την παραπληροφόρηση για τον COVID-19.
Προκειμένου το CDC να είναι μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, πρέπει να βελτιώσει την ακρίβεια των δεδομένων που παρέχουν», έγραψαν οι συγγραφείς.Τα περισσότερα λάθη αφορούσαν… παιδιά!

Τα περισσότερα από τα λάθη αφορούσαν τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά.
1. Στα μέσα του 2021, για παράδειγμα, το CDC ισχυρίστηκε ότι το 4% των θανάτων που αποδίδονται στον COVID-19 ήταν παιδιά.
Το πραγματικό ποσοστό ήταν 0,04%.
Το CDC τελικά διόρθωσε την παραπληροφόρηση, μήνες αφότου ειδοποιήθηκε για το θέμα.

2.
 Η Διευθύντρια του CDC Δρ Rochelle Walensky είπε ψευδώς σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο του 2021 ότι υπήρξαν 745 θάνατοι από COVID-19 σε παιδιά, αλλά ο πραγματικός αριθμός, με βάση την ανάλυση του πιστοποιητικού θανάτου του CDC, ήταν 558.
Η Walensky και άλλοι αξιωματούχοι του CDC είπαν επίσης ψευδώς το 2022 ότι ο COVID-19 ήταν η κορυφαία μεταξύ των πέντε αιτιών θανάτου για παιδιά, επικαλούμενοι μια μελέτη που συγκέντρωσε δεδομένα CDC αντί να εξετάσει απευθείας τα δεδομένα.
Οι αξιωματούχοι δεν έχουν διορθώσει τους ψευδείς ισχυρισμούς.

3. Άλλα λάθη περιλαμβάνουν τον ισχυρισμό του CDC το 2022 ότι οι νοσηλείες παιδιατρικής COVID-19 «αυξανόταν ξανά» όταν στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε αυτό, γιατί είχε κορυφωθεί το κύμα εβδομάδες νωρίτερα κι είχε αρχίσει η πτώση.

4. Αξιωματούχοι του CDC το 2023, συμπεριέλαβαν τους θανάτους βρεφών μικρότερων των 6 μηνών, όταν αναφέρθηκαν στους θανάτους παιδιών από COVID-19.

5. Η Walensky στις 9 Φεβρουαρίου 2023, μιλώντας στο Κογκρέσο έδωσε εξαιρετικά υψηλό αριθμό θανάτων παιδιών εν συνόλω.
«Αυτά τα λάθη υποδηλώνουν ότι το CDC εξακολουθεί να «ανεβάζει συνεχώς και με συνέπεια τον αντίκτυπο του COVID-19 στα παιδιά», είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Φρικτό»

Ο Δρ Vinay Prasad, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, είπε ότι τα σφάλματα που εντοπίστηκαν «δεν είναι λάθη ερμηνείας ή προτίμησης, αλλά αποδεδειγμένα ψευδείς αριθμοί».
«Είναι φρικτό που το CDC έκανε αυτά τα λάθη και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει εκδώσει ακόμα διόρθωση, και μάλιστα επανέλαβε τα λάθη», έγραψε στο Twitter.
Οι περιορισμοί της παρούσας εργασίας περιλαμβάνουν το γεγονός ότι δεν αποτελεί εξαντλητική ανασκόπηση των μελετών και δηλώσεων CDC.
«Αν και αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα, είναι ανησυχητικό ότι ο οργανισμός που έχει επιφορτιστεί με την ανάλυση δεδομένων Covid και τον καθορισμό συστάσεων πολιτικής έχει κάνει τόσο απλά λάθη σε όλη την πανδημία», δήλωσε η Kelley Krohnert, ερευνήτρια από την πολιτεία της Τζόρτζια και συν-συγγραφέας της εργασίας, η οποία έχει «πιάσει» πολλά ψέματα του CDC, και το ανέφερε στο Twitter, προκειμένου να ωθήσει τον φορέα σε διόρθωση.
Οι συγγραφείς προσπαθούν να ολοκληρώσουν την μελέτη και να την δημοσιεύσουν όπως είπε ο Krohnert στους The Epoch Times, ενώ ήδη επικοινώνησαν με το CDC για σχολιασμό, αλλά δεν απάντησε.

wwww.bankingnews.gr

Previous Article

Θά παραδειγματισθεῖ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος;

Next Article

Η σπουδαιότητά της επανάστασης του 1821 σε εθνικό και θρησκευτικό επίπεδο