Έρευνα: Η Φινλανδία χρειάζεται(!) τριπλάσιους μετανάστες για να σώσει τα δημόσια οικονομικά

Share:

Ἡ Φινλανδία, ὅπως οἱ περισσότερες εὐρωπαϊκές χῶρες, ὑποφέρει ἀπό τήν γήρανση τοῦ πληθυσμοῦ. Ἡ περιφρόνηση τῶν χριστιανικῶν ἀξιῶν ὁδήγησε σέ ἰσχυρή μείωση τῶν γεννήσεων. Ἡ λύση πού προτείνεται ὅμως δέν εἶναι ἡ ἐπιστροφή στίς θεόσδοτες εὐαγγελικές συμβουλές, ἀλλά ἡ βίαιη ὑποκατάσταση τῶν γηγενῶν πληθυσμῶν. Ἀντί γιά κίνητρα αὔξησης τῶν γεννήσεων καί στήριξη τῆς οίκογένειας, προωθεῖται ἡ ἐπιλογή τῶν κατάλληλων ὁμάδων μεταναστῶν. (Ο.Τ.)

Μαστιζόμενη από τη γήρανση του πληθυσμού και το χαμηλό ποσοστό γονιμότητας, η Φινλανδία θα χρειαζόταν τρεις φορές περισσότερους μετανάστες από ό,τι προβλέπεται για να ενισχύσει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τα δημόσια οικονομικά, σύμφωνα με την ETLA Economic Research, ένα ανεξάρτητο, ιδιωτικό και μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών.

Για την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη διασφάλιση της συνέχειας του κράτους πρόνοιας, η Φινλανδία έχει ανάγκη από νέο εργατικό δυναμικό, διαπιστώνει επίσης η νέα έκθεση με τίτλο «Η μετανάστευση και η επάρκεια του εργατικού δυναμικού-Αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων».

Εάν τα ετήσια επίπεδα καθαρής μετανάστευσης της Φινλανδίας παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα των 15.000 ατόμων, ο πληθυσμός της χώρας σε ηλικία εργασίας θα παρουσιάσει μείωση 20% έως το 2070, προειδοποίησε η ETLA.

Σύμφωνα με τη δεξαμενή σκέψης, η Φινλανδία πρέπει να αυξήσει την ετήσια καθαρή μετανάστευση στα 44.000 άτομα χωρίς καθυστέρηση και να μην περιμένει το 2030, για το οποίο η σημερινή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στοχεύει να αυξήσει τη μετανάστευση με βάση την εργασία στα 50.000 άτομα ετησίως.

Για να καλύψει το κενό εργασίας, η Φινλανδία δεν χρειάζεται μόνο μετανάστες υψηλής εξειδίκευσης, καθώς οι λιγότερο μορφωμένοι εργαζόμενοι είναι επίσης το κλειδί για τη διατήρηση της λειτουργίας των βασικών υπηρεσιών, αναφέρεται επίσης στην έκθεση.

Το θέμα της μετανάστευσης πρόκειται να αποτελέσει μείζον θέμα συζήτησης ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου.

Σε αντίθεση με τα άλλα μεγάλα κόμματα, το εθνικιστικό και λαϊκιστικό Κόμμα των Φινλανδών, το οποίο είναι επί του παρόντος τρίτο στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό 18,4%, θα επέτρεπε την είσοδο στη Φινλανδία μόνο σε ειδικευμένους εργαζόμενους από την ΕΕ.

euractiv.gr

Previous Article

Ἅγιος Παρθένιος, Ἐπίσκοπος Λαμψάκου ὁ Θαυματουργός

Next Article

Ὁ κλεπταποδόχος «ἀλάθητος» μᾶς «ἐδώρησε» τὰ κλεμμένα μάρμαρά μας!