Έχοντας αναγνωρίσει σχισματικούς το Φανάρι έπληξε όλη την Ορθοδοξία

Share:

Μέχρι το 2014, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδίκαζε τους Ουκρανούς σχισματικούς, υπενθύμισε ο αρχιεπίσκοπος Νικόλαος.

Αναγνωρίζοντας τους σχισματικούς, ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος έπληξε όλη την Εκκλησία και κατέστρεψε το κανονικό σύστημα της Ορθοδοξίας, είπε ο αρχιεπίσκοπος Βασιλκίφ Νικόλαος (Ποτστόβι) στη στρογγυλή τράπεζα «Βασικός νόμος της Ουκρανίας και η εφαρμογή του προς την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Ο ιεράρχης υπενθύμισε ότι μέχρι το 2014, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστήριζε πάντοτε την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και ονόμαζε τα πάντα με το όνομά του: υπάρχει κανονική Εκκλησία, επικεφαλής της οποίας τότε ήταν ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρος, και τώρα ο Μακαριώτατος Ονούφριος, και υπάρχουν σχισματικοί.

Με την επακόλουθη αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών, ο επικεφαλής του Φαναρίου έπληξε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία, τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Νικόλαος.

«Καταδίκαζε (σ.σ. ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος) τους σχισματικούς, με επικεφαλής τον λεγόμενο “πατριάρχη” Φιλάρετο και υποστήριζε την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που έκανε ένα σημαντικό πλήγμα σε ολόκληρη την Εκκλησία του κόσμου όταν αναγνώρισε τους σχισματικούς δήθεν κανονικούς. Αυτό απλώς κατέστρεψε το κανονικό σύστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Με μονομερής και όχι συνοδική απόφαση οι σχισματικοί αναγνωρίστηκαν ως κανονικοί», σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, προσθέτοντας ότι στις ενέργειές του ο επικεφαλής του Φαναρίου δεν καθοδηγούταν από τους κανόνες της Εκκλησίας, αλλά από την πολιτική σκοπιμότητα.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο αρχιεπίσκοπος Βασιλκίφ Νικόλαος σημείωσε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τοποθετώντας τον εαυτό του ως «πατέρας» της Ουκρανίας, στην πραγματικότητα με τις ενέργειές του οδήγησε στη διαίρεση Ουκρανών και εχθρότητα μεταξύ τους.

spzh.news

Previous Article

Ἀνακοινωθέντα τῆς ΔΙΣ καὶ τοῦ Φαναρίου, ποὺ ἀνατρέπουν τὴν Συνοδικότητα, ἀλλὰ σιωποῦν οἱ Ἱεράρχαι, σιωποῦν οἱ Ἡγούμενοι, σιωποῦν οἱ πάντες!

Next Article

Ἕτοιμον τὸ αὐτοκέφαλον τῶν Σκοπιανῶν!