Έως την Λαμία, για να τον κάμψει;

Share:

Παρά τας αντιξόους καιρικάς συνθήκας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετέβη μέχρι την Λαμίαν την 24ην Φεβρουαρίου δια το μνημόσυνον της μητρός του Σεβ. Φθιώτιδος, το οποίον μετεδόθη ζωντανά και από μέσα ενημερώσεως. Είχαν μεσολαβήσει αι δημόσιαι δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου δια προσεχείς «εκρήξεις» Ιεραρχών εις προσεχή Σύνοδον λόγω των χειρισμών του κ. Ιερωνύμου… Ως επληροφορήθημεν από δελτίον τύπου της Ι. Μ. Φθιώτιδος της 25ης Φεβρουαρίου 2019:

«Του Ιερού μνημοσύνου προηγήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, του Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Χρυσοστόμου. Στο Ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β , οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Προ της απολύσεως του Ιερού μνημοσύνου ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο και τους αγίους Αρχιερείς λέγοντας: «Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμε, επιτρέψατέ μου δύο λόγια ευγνωμοσύνης, βαθυτάτου σεβασμού και ευχαριστιών προς το σεπτό πρόσωπό Σας, δια την παρουσία Σας σήμερα εις το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της αειμνήστου Μητέρας μου, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Η αγάπη Σας τα ενίκησε όλα. Η αγάπη Σας και προς το πρόσωπό μου, αλλά και προς την Μητέρα μου, η οποία εγνώριζε ότι την αγαπούσατε και Σας εσέβετο και αγαπούσε πολύ. Ομοίως θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους αδελφούς Αρχιερείς που ήλθαν σήμερα κι’ αυτοί εδώ με πολλές δυσκολίες. Οι μεν Στερεοελλαδίτες και οι Μακεδόνες από τα χιόνια, ο δε άγιος Σύρου από την φουρτουνιασμένη θάλασσα».

Previous Article

Δεν γνωρίζω από ποιόν ορίστηκε Τοποτηρητής ο Μακαριώτατος.

Next Article

Πατριαρχείο Σερβίας: «Δεν αναγνωρίζουμε την λεγόμενη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας»

Διαβάστε ακόμα