Αγιασμός και άλλες εκδηλώσεις στην Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι

Share:

 

Του Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου στην Romfea.gr


Όπως κάθε πρώτη του μηνός είθισται να τελείται αγιασμός, έτσι και σήμερα η τελετή έγινε στο παρεκκλήσιο της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Σχολής, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ’ στο Ναϊρόμπι.

Της όλης τελετής προέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιότατος μιλώντας στο τέλος στους ιεροσπουδαστές τόνισε την σπουδαιότητα του αγιασμού και κάλεσε όλους να γίνουν ‘’φως του κόσμου’’ για να φωτίσουν τους γύρω τους και να τους δώσουν ελπίδα και πνευματική τροφή για να μπορέσουν στο τέλος να μείνουν και να ζήσουν μέσα στο φως της αγάπης του Χριστού.

Το αγιασμένο ύδωρ δόθηκε σ’ ένα έκαστο από τους ιεροσπουδαστές και στη συνέχεια αγιάσθηκαν όλα τα κτήρια και οι γύρω χώροι της Πατριαρχικής Σχολής.

Ταυτόχρονα στις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι και περιχώρων έντονο και ενθουσιαστικό ήταν το μήνυμα που έδωσαν τα μικρά παιδάκια, οι νέοι ακόμα και οι πρεσβυτέρες.

Σ’όλες τις εκδηλώσεις ο Σεβασμιότατος που ήταν και ο κύριος οργανωτής και ομιλητής τόνιζε σε όλους την σπουδαιότητα του ρόλου που έχουν να διαδραματίσουν σ’ όλα τα επίπεδα και τους χώρους όπου καλλιεργείται έντονα το στοιχείο της Ορθόδοξης πίστης και προ παντός να γίνουμε ‘’σύμμορφοι τω ομοιώτατι του θανάτου και της Αναστάσεως Αυτού’’ (Ρωμ. 6/5)

Σ’όλες τις εκδηλώσεις ακόμα και στο φεστιβάλ τραγουδιών και χορών και στις συναντήσεις η όλη ατμόσφαιρα ήταν πλούσια φωτισμένη μέσα στην αγαπητική κλήση του Θεού προς τον άνθρωπο’’.

Μια διαπίστωση που πραγματικά εμψύχωνε τις καρδιές όλων των ηλικιών αφού διαρκώς αυξανόταν η θεία θέληση και ο άνθρωπος απ’όπου καταγόταν και προερχόταν, από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το λύκειο, το πανεπιστήμιο κ.τ.λ. έδιδε ακριβώς αυτή την αίσθηση της μεταμόρφωσης μέσα από την έντονη παρουσία του ίδιου του Χριστού που τελικά καταλήγει στη θέωση.

Διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά πόσο το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής δια του Προκαθημένου του Μακαριοτάτου κ. Θεοδώρου και των κατά τόπους Αρχιερέων συμβάλλει στην πνευματική εξύψωση του πιστού λαού εδώ στην Ήπειρο της Αφρικής, και υπάρχει αυτή η πράξη και η ιδέα ότι ‘’άχρις ου μορφωθεί εν ημίν Χριστός’’. (Γαλ. 4/19)

Με την Χάρη του Θεού και τις χαρισματικές ενέργειες του Αγίου Πνεύματος συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο κι αν ο διάβολος επεμβαίνει και προσπαθεί να μας φοβερίσει και να μας διαλύσει, κυριολεκτικά, με διάφορους τρόπους. Βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση στην απ’ευθείας αναφοράς και επικοινωνίας μας με τον Θεό, γι’αυτό δεν φοβόμαστε και συνεχίζουμε όσο Εκείνος ‘’Προωρόμην Τον Κύριον ενώπιον μου διαπαντός’’. (Δαυίδ)

Το φωτογραφικό υλικό όλων αυτών των εκδηλώσεων ομιλεί καθέ αυτό και φαίνεται καθαρά πόσο δραστήριοι είναι οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, από τα μικρά παιδιά μέχρι και τις πρεσβυτέρες.

Στο επόμενο άρθρο μας, θα παρουσιάσουμε άλλες σημαντικές δραστηριότητες που εκδηλώνουν πραγματικά την δυναμική παρουσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αφρικανική Ήπειρο.

agiasmos kenia 1

agiasmos kenia 1

Previous Article

Όταν επιλύονται μοιραία ζητήματα, δεν πρέπει να στοχοποιούμε

Next Article

Η ”ΜΟΕ” δεν είναι δυνατόν να τεθεί στο ίδιο επίπεδο με τους Ουκρανούς σχισματικούς