Ακλόνητος ο Αμερικής

Share:

Κατά την συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, το διήμερο Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, υπογραμμίσθηκε η αθωότης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής από τις κατηγορίας για τα οικονομικά ελλείμματα. Ο Αρχιεπίσκοπος ανεφέρθηκε με ιδιαίτερες φιλοφρονήσεις στο πρόσωπο του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Όπως φαίνεται, δυσκόλως θα απομακρυνθεί, ως ήθελον κάποιοι. Παραθέτουμε μέρος από το ανακοινωθέν της 20ης Οκτωβρίου 2018:
«Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει επιτύχει χρηματοπιστωτική σταθερότητα, έχει αποκαταστήσει πλήρως όλους τους λογαριασμούς περιορισμένης προσβάσεως και έχει εφαρμόσει τους κατάλληλους δημοσιονομικούς ελέγχους. Επίσης, το Συμβούλιο ενέκρινε τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2019, τον οποίο επεξεργάστηκε και παρουσίασε η Επιτροπή Οικονομικών.
Κατά τη συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου επανελήφθη ότι σύμφωνα με την έκθεση Φάση ΙΙ, της Ειδικής Διερευνητικής Επιτροπής, για την ανοικοδόμηση του Ελληνορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου (που δημοσιοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2018, βλέπε ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο), «… κατόπιν εκτεταμένης ερεύνης, δεν υπάρχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν ότι τα κεφάλαια του Ταμείου του Αγίου Νικολάου καταβλήθηκαν αντικανονικά η αδικαιολόγητα σε άτομα που απασχολούνται η συνδέονται με την Αρχιεπισκοπή. Η έρευνα της Φάσης ΙΙ δεν αποκάλυψε επίσης κανένα στοιχείο η ισχυρισμό ότι διαπράχθηκε απάτη σε σχέση με το κατασκευαστικό έργο της ανοικοδομήσεως του Ελληνορθοδόξου Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου»…
Ο Πρωτοσύγκελλος παρουσιάζοντας τη διαδικασία και τα αποτελέσματα της Ειδικής Διερευνητικής Επιτροπής για τον Άγιο Νικόλαο είπε ότι «δεν υπήρξε απάτη η υπεξαίρεση χρημάτων». Υπήρξε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα πορίσματα της εκθέσεως Φάση ΙΙ, τις πολυπλοκότητες του σχεδιασμού της κατασκευής, τις ως εκ τούτου υπερβάσεις κόστους που προέκυψαν και τα απαραίτητα βήματα για την επανέναρξη της ανοικοδομήσεως το συντομότερο δυνατόν».

Previous Article

Αναζητών τα αίτια…

Next Article

Από την πετρελαιοβιομηχανία στην Αρχιεπισκοπή