Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Share:

Απαράδεκτη η απόφαση του Περιφερειάρχη, ο οποίος με πρόσχημα την αύξηση των κρουσμάτων και ενδεχομένως την  επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, απαγόρευσε τις μαθητικές παρελάσεις σε όλη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Η ευαισθησία των κυβερνώντων είναι επιλεκτική και ιδιαίτερα ευνοϊκή προς άλλου είδους εκδηλώσεις, που πολύ απέχουν από την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας …(Σχόλιο Ο.Τ.)

Οι προγραμματισμένες παρελάσεις σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο δεν θα διεξαχθούν. Ο κορωνοϊός «θερίζει» τις περιοχές το τελευταίο διάστημα και με απόφαση της Περιφέρειας, ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ακυρώνονται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ οι παρελάσεις μαθητών, φοιτητών, πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων «λόγω της αύξησης κρουσμάτων Covid-19» και «για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναλυτικά αναφέρει: «Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

fonirodopis.gr

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ

Next Article

Ποιοι ενοχλούνται από την Ορθοδοξία;