Αμερικανοί με πιέζουν να ζητήσω αυτοκεφαλία. Είμαι έτοιμος να δωροδοκήσω Βαρθολομαίο

Share:

Αυτοί είναι οι συνομιλητές του Βαρθολομαίου για το «μέλλον της Ορθοδοξίας» στα Βαλκάνια

Δύο Ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί για τις τηλεφωνικές «φάρσες» τους, παγίδευσαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις συζητήσεις τους ακούγεται πρόθυμος να δωροδοκήσει ακόμη και το Φανάρι, ενώ κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει κατασκόπους στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με tovima της 12ης Ιουλίου 2019, ο Ζάεφ παραδέχθηκε το γεγονός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ζήτησε συγγνώμη, απέδωσε τα λεγόμενά του στο ανοικτό του χαρακτήρα του και απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί όπως ζητούσε η αντιπολίτευση.

Ο Ζάεφ παραδέχθηκε ότι αυτά που ακούστηκαν στις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες ήταν η δική του φωνή και οι δικές του σκέψεις και ο ίδιος κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης μετά τη διαδικτυακή μετάδοση των τριών τηλεφωνικών συζητήσεων που είχε μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019. Σε αυτές νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτεμπεργκ.
Στην πραγματικότητα όμως συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους ρώσους φαρσέρ Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ και Αλεξέι Στολιάροφ.

Στις συνομιλίες ο Ζάεφ ακούγεται να συμφωνεί με όσα του αφηγείται ο «Ποροσένκο» σχετικά με τον τρόπο που επιστήμονες εξακρίβωσαν τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο!!!
Σε άλλη ηχογράφηση, ο Ζάεφ ακούγεται να συμφωνεί να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να επιλυθεί το ζήτημα με την αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Σύμφωνα με τον ρώσο φαρσέρ που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik, ο Ζάεφ υποστήριξε πως αμερικανοί πολιτικοί πίεζαν να λάβει σύντομα αυτοκεφαλία η «Μακεδονική» Εκκλησία, ενώ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τον βοηθούσε ευθέως σε αυτό. Ανέφερε επανειλημμένα μάλιστα ότι ο Τσίπρας διαπραγματευόταν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Δωροδοκήστε τον Βαρθολομαίο!»

Σε μια από τις συνομιλίες, ο φαρσέρ που υποδύεται τον Ποροσένκο προτείνει να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο «Πoροσένκο» εξηγεί ότι πέτυχε αυτή την διπλωματική και θρησκευτική νίκη «δίνοντας ο ίδιος προσωπικά χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο» λέει ο φαρσέρ μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ.

«Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα» απαντά ο Ζάεφ.

https://oukraniko.blogspot.com/

Previous Article

Στα αζήτητα ο φάκελος της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Next Article

Ὁ κ. Διαματάρης καί τά εὔσημα…

Διαβάστε ακόμα