Αμετανόητος ο κ. Γαβρόγλου προχωρεί ακάθεκτος

Share:

Οι δεσμεύσεις που έχει δώσει ο κ. Γαβρόγλου φαίνονται να είναι σαφείς . Πρέπει οι Ιερείς να βγουν από το δημόσιο, ώστε να απελευθερωθούν 10000 θέσεις, σαφώς για προεκλογικούς λόγους. Οι όποιες διασφαλίσεις υπόσχεται είναι αβάσιμες, διότι το Ελληνικό κράτος ιστορικά έχει αποδείξει ότι μόνο να αρπάζει από την Εκκλησία γνωρίζει, φέρνει δε προσκόμματα και εμπόδια στην αξιοποίηση της περιουσίας της για τον ίδιο λόγο.

«Στόχος τη κυβέρνησης είναι να υπάρξει μία συμφωνία με την Εκκλησία χωρίς βιασύνη, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει όλα τα μέρη και θα εξορθολογίζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας» επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Νεκτάριο Νώτη και την Τζίνα Μοσχολιού στον 98,4.
Πρόσθεσε δε ότι η κύρωση με νόμο της συμφωνίας σημαίνει εάν θέλει κάποιος να την αλλάξει στο μέλλον, πρέπει να συμφωνούν και τα δύο μέλη.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι «είναι παράλογο να επιμένουν οι ιερείς σε κάτι που δεν αλλάζει» και εξήγησε ότι η μισθοδοσία τους θα εξακολουθήσει να γίνεται από το δημόσιο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο το κράτος θα δίνει κάθε χρόνο το ποσό, ίσο με τους μισθούς του κλήρου.Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το να πληρώνεσαι από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών δε σου εξασφαλίζει το χαρακτήρα του δημοσίου υπαλλήλου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι Μητροπόλεις οικειοθελώς μπορούν να εντάξουν σε αυτό περιουσίες, το νομικό καθεστώς των οποίων δεν είναι διευκρινισμένο. «Παράλληλα κάνουμε και καταγραφή της περιουσίας» σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, και ανέφερε ότι ήδη «έχουν θελήσει οικειοθελώς να εμπλακούν 23 Μητροπόλεις».

Πηγή: athina984

Previous Article

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

Next Article

Καρπενησίου: «Η Εκκλησία διοικείται από την ΔΙΣ»!

Διαβάστε ακόμα