ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ

Share:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, ευχόμαστε σε όλες και σε όλους σας, ο Άγιος Δημήτριος, που εορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας να ευλογεί και να στηρίζει όλα τα μέλη της Ενώσεώς μας και να ενισχύει το δύσκολο διδακτικό και παιδαγωγικό τους έργο.

Με την ευκαιρία της αποστολής σε όλους σας του Προγράμματος του Διεθνούς Συνεδρίου της ΠΕΘ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:

  1. Όπως γνωρίζετε, κάθε δυο χρόνια, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ενώσεώς μας, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας τους τελευταίους (18) μήνες, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωναϊού (COVID–19) καθώς και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που βρίσκονται σε ισχύ από το Υπουργείο Υγείας, το ΔΣ αποφάσισε την αναβολή των εκλογών του Νοεμβρίου του 2021, έως ότου οι συνθήκες και τα πρωτόκολλα υγείας επιτρέψουν τη διεξαγωγή τους. Η απόφαση αυτή έλαβε υπόψη το γεγονός ότι με την εφαρμογή των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν είναι δυνατό κάτω από αυτές τις συνθήκες, να διενεργηθούν οι απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες που ορίζονται από το Καταστατικό μας για την άψογη διενέργεια των αρχαιρεσιών της Ενώσεως.

  1. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από το 1821, η Ένωσή μας οργανώνει το 3ο Διεθνές Συνέδριό της, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021.

Το Συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας τόσο στο να διατηρηθεί άσβηστη η φλόγα της Ελευθερίας μας όσο και στους πολύχρονους αγώνες των ρωμιών προγόνων μας για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Σας στέλνουμε, συνεπώς, συνημμένα το Πρόγραμμα του Συνεδρίου και σας παρακαλούμε να το παρακολουθήσετε. Θα ακολουθήσουν τις παραμονές πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ως προς τη διευκόλυνση της συμμετοχής ή της παρακολούθησης του Συνεδρίου.

  1. Ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις όλων μας, έναντι της ΠΕΘ, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε, όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη, να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους για το έτος 2020 και 2021, προκειμένου να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις οικονομικές και λειτουργικές μας ανάγκες, διευκολύνοντας τις πολλαπλές δράσεις και υποχρεώσεις της Ενώσεως.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή για τους διορισμένους συναδέλφους συνεχίζει να είναι (10) δέκα ευρώ, ενώ για τους αδιόριστους παραμένει στα (5) πέντε ευρώ. Εννοείται ότι όποιος επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερο ποσό, προκειμένου να βοηθήσει την Ένωση να καλύψει τα αυξημένα έξοδα που έχει, εκτός

των άλλων και για την αντιμετώπιση του κόστους διοργάνωσης και διεξαγωγής των Διεθνών Θεολογικών Συνεδρίων μας.

Τις συνδρομές μας μπορούμε να τις καταθέτουμε στην Τράπεζα Eurobank Ergasias, στο όνομα «Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων»,

Αρ. Λογαριασμού : 0026-0215-47-0101028152

 ή μέσω web-banking στον IBAN: GR7202602150000470101028152

 ή    μέσω     ταχυδρομικής     επιταγής     στα     ΕΛΤΑ     στη     διεύθυνση:

Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων, Χαλκοκονδύλη 37, 10432 Αθήνα

ή αυτοπροσώπως, καθημερινά στα γραφεία μας ώρες 10:00 – 14:00.

Θερμή παράκληση, στην κατάθεση να αναγράφετε, οπωσδήποτε, το ονοματεπώνυμό σας για να κοπεί η αντίστοιχη απόδειξη με το αντίτιμο και να σας αποσταλεί στην διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην ΠΕΘ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Ηρακλής Ρεράκης                                                Παναγιώτης Τσαγκάρης

Καθηγητής ΑΠΘ                                                    Υπ. Δρ. Θεολογίας

Previous Article

Οργή για τις δηλώσεις Βαρθολομαίου για τον εκχριστιανισμό των Ρώσων: «Διαπράττει ανιστόρητα λάθη»

Next Article

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης