Ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ ο δήμαρχος Δυρραχίου και η οικογένειά του

Share:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με έγγραφό χαρακτήρισε ως ανεπιθύμητο στις ΗΠΑ τον δήμαρχο του Δυρραχίου και τα μέλη της οικογένειά του.

Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα το αμερικανικό υπουργείο, λόγω εμπλοκής του δημάρχου Βανγκιούς Ντάκο σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς.

Η νομοθεσία των ΗΠΑ αναφέρει ότι όταν διατίθενται αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης ότι ένας αλλοδαπός αξιωματούχος εμπλέκεται σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς ή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο ίδιος και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο αμερικανικό υπουργείο να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση για το θέμα ή να ειδοποιήσει ιδιωτικά τον ενδιαφερόμενο.

Με την απόφαση αυτή, ο Βανγκιούς Ντάκο, η σύζυγός του Άλμπα, ο υιός του Τζιούλο και η κόρη του Κέισι, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής στην αλβανική γλώσσα, η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευθεί στην καταπολέμηση της διαφθοράς σε άλλες χώρες.

Ο Ντάκο γίνεται ο τρίτος ανώτερος Αλβανός αξιωματούχος, μετά από τον Λάλα και τον Ντόσι, που για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται η είσοδος στις ΗΠΑ.

Ο δήμαρχος του Δυρραχίου δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν έχω κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό».

echedoros-a.gr

Previous Article

Ἀπίστευται ἀπειλαὶ ἀπὸ «Ἑλληνικὸν» Ἰσλαμικὸν κόμμα!

Next Article

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Κρήτης εἰς τὸ πλευρὸν τῶν συγγενῶν

Διαβάστε ακόμα