Ανοικτή επιστολή προς τον κ. Ευαγγελάτο

Share:

Προς Νίκο Ευαγγελάτο

Πρόσεξα την εκπομπή σας που είχατε συζήτηση με τον πατέρα Γεώργιο, της ενορίας του Αγίου Σάββα.

Είπατε ότι ο ιερέας έχει καθήκον να μιλάει μόνο για πνευματικά θέματα και όχι επιστημονικά λόγου χάρη για το εμβόλιο για το οποίο δεν μπορεί να γνωρίζει.

Επίσης λέτε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει αν θα κάνει το εμβόλιο η όχι.

Συγχωρέστε με αλλά αυτό λέγετε υποκρισία.

Αν οι καλεσμένοι σας συμφωνούν με τη γνώμη σας, δεν σχολιάζετε και ουδεμία αντίρρηση υπάρχει. Αν όμως τολμήσει κάποιος να πει τη γνώμη του που είναι αντίθετη με τη δίκη σας τον επιπλήττετε και τον αποδοκιμάζετε.

Δεν θα ζητήσει τον λόγο ο ιερέας στο τι θα πει στην ομιλία του προς τους πιστούς. Η θέση του είναι Ιεραποστολική και Ιερή και έχει χρέος, καθήκον και δικαίωμα να λέει ότι πιστεύει σωστό, δίκαιο και ηθικό χωρίς να σας δώσει λόγο για αυτό. Λόγο δίνουμε μόνο στον Χριστό, τον Δημιουργό, Λυτρωτή και Ευεργέτη του κόσμου. Η πολιτεία δεν συμβαδίζει συνήθως με την Εκκλησία του Χριστού. Μάλλον δε, έχει πάψει να έχει Χριστιανικό ήθος για παρά πολλά χρόνια.

Άκουσα επίσης πως κάνατε λόγο για ‘ηθική’ και για το δικαίωμα που έχει κάθε γυναίκα να κάνει έκτρωση, να ορίζει το σώμα της όπως θέλει.

Πως τολμάτε να μιλάτε για ‘ηθική’ εσείς που δεν λογαριάζετε τα έμβρυα που φονεύθηκαν κατά βάρβαρο τρόπο, για να χρησιμοποιηθούν σαν συστατικά εμβολίων;;; Δεν είναι ορισμός του σώματος μιας μητέρας να επιλέξει την άμβλωση γιατί ένα έμβρυο διαθέτει άλλο, ξεχωριστό σώμα. Δεν είναι μόνο σώμα της λοιπόν αλλά και ενός άλλου ξεχωριστού πολύτιμου ανθρώπου με σάρκα και οστά που έχει δικαίωμα στη ζωή όσο και η μάνα.

Βάση αυτών μόνο των στοιχείων, όσο ευεργετικά και να είναι τα εμβόλια, θα έπρεπε να τα αποστρεφόμαστε πάση θυσία. Δεν είναι ‘ηθικό’ να πατούμε επί πτωμάτων και να θυσιάζουμε τις ζωές αθώων ψυχών για να ζήσουμε εμείς! Να μας λείπουν τέτοια εμβόλια. Μη σώσουμε να τα κάνουμε ποτέ!

Και όσο αφορά τον θαυμάσιο π. Γεώργιο, μπράβο του που λέει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος. Είναι άξιος και αξιοπρεπής ιερέας και έντιμος Χριστιανός. Να έχουμε την ευχή του.

Πριν κλείσω, μια σύσταση – εάν ο ιερέας δεν κατέχει τις γνώσεις να μιλήσει για τα εμβόλια, τότε το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει για τους υπόλοιπους κληρικούς που συνεχώς προτείνουν στους πιστούς να τα κάνουν. Δεν άκουσα να γίνεται λόγο και για αυτούς να μη μιλάνε επιστημονικά. Η μήπως η Ιερά Σύνοδος κατέχει και γνώσεις επιστημονικές;

Προφανώς υπάρχουν δυο σταθμά και δυο κανόνες για το ίδιο θέμα. Ξεκαθαρίστε λοιπόν την θέση σας και μην επιτίθεστε σε ιερείς που κάνουν αυτό που έχουν κληθεί – την ιερή αποστολή τους να σώζουν ψυχές και σώματα.

Ανδριάννα Δημητρίου

Previous Article

Με δεδομένες τις παρενέργειες (του εμβολίου), λόγω αμφιβολίας, απέχουμε…

Next Article

Tα εμβόλια κατά COVID19 απέτυχαν γιατί αγνόησαν θεμελιώδεις αρχές της ανοσολογίας!