Αντιδράσεις λίγες μέρες πριν την χορήγηση της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία

Share:

Λίγες μέρες έμειναν πριν την ημέρα που το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει ορίσει ως την ημέρα παράδοσης του τόμου της αυτοκεφαλίας για την ουκρανική εκκλησία και οι αντιδράσεις από όλα τα μέρη συνεχίζονται.

Οι αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχουν σχολιασθεί αρκετές φορές αρνητικά και καταγγελτικά από την ρωσική εκκκλησία με τελευταία ηχηρή απάντηση από τον ίδιο τον Ρώσο Πατριάρχη, ο οποίος με την ομιλία του, στο ανώτατο συμβούλιο εκκλησιών της ρωσικής εκκλησίας έστρεψε τις βολές του, εναντίον στον Ποροσένκο αλλά και κατηγορώντας ευθέως και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Όμως και ο Μητροπολίτης Ονούφριος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία, κάνει λόγο για επικίνδυνες αποφάσεις, που θα φέρουν ανακατατάξεις και προβλήματα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα στην πρόσφατη σύναξη που πραγματοποιήθηκε, με τους κληρικούς ανέφερε ότι ο εχθρός της ανθρώπινης σωτηρίας έρχεται πάντα με νέες μορφές κατά της Εκκλησίας του Χριστού, αναφερόμενος και “στα 100 χρόνια από την δίωξη των κληρικών από την αθεϊστική εξουσία, τα οποία πέρασαν αλλά τώρα αντιμετωπίζουν άλλα,” όπως είπε με νόημα. Έκανε όπως ήταν αναμενόμενο ειδική αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για “τις πράξεις εναντίον της εκκλησίας” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, επικεφαλής της νεοιδρυθείσας Ουκρανικής Εκκλησίας, συνεχίζει τις δηλώσεις του σε ΜΜΕ ουκρανικά για την χορήγηση της αυτοκεφαλίας, εξηγώντας ότι “πριν λάβει η εκκλησία την πατριαρχική ιδιότητα , όπως όλες οι Ορθόδοξες εκκλησίες θα περάσει πρώτα από το καθεστώς μιας Μητροπολιτικής Εκκλησίας”. Τόνισε επίσης ότι η χορήγηση του Τόμου για την Αυτοκεφαλία θα είναι ένα δώρο για την Ουκρανική Εκκλησία.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

O στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο

Next Article

Ανάγκη η δημιουργία νέων εκκλησιαστικών διοικητικών μονάδων στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα