Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου στην Ουκρανία

Share:

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου στην Ουρκανία – Συμμετέχουν και Ηγούμενοι του Αγίου Όρους

Μια τετραμελή αντιπροσωπεία, στην οποια θα συμμετέχουν και δύο ηγούμενοι του Αγίου Όρους, επέλεξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να τον εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας την προσεχή Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου και θα τελεστεί η ενθρόνιση,θα βρεθούν ως εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριάρχη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ιεράρχες και οι καθηγούμενοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Παναγιώτατο, ενώ θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η επιλογή των Ηγουμένων δεν ήταν επιλογή των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε εστάλησαν από την Ιερά Κοινότητα ως εκπρόσωποι αυτής.

Άλλωστε, όπως ήδη έχει γράψει το dogma.gr η απάντηση του Αγίου Όρους στην επιστολή που απέστειλε στην Ιερά Κοινότητα ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, προκειμένου αντιπροσωπεία αυτής να παρευρεθεί στην ενθρόνισή του, ήταν αρνητική.

Dogma

Previous Article

Εκφράζει την Ιεραρχία ο κ. Γεώργιος Βασιλείου;

Next Article

Σε νοσοκομείο του Κιέβου ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός

Διαβάστε ακόμα