Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ: Όλες οι αξιώσεις του Υπ. Πολιτισμού για τη Λαύρα είναι απλώς μια δικαιολογία για την εκδίωξη της UOC

Share:

Ο πρωθιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς τόνισε ότι η έξωση της UOC από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου «δεν είναι προς το συμφέρον του κράτους, αλλά προς το συμφέρον μιας ομολογίας».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης προβάλλει αξιώσεις στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σχετικά με τη συμμόρφωση με τη συμφωνία χρήσης των κτιρίων της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, προκειμένου να υπάρχει λόγος να εκδιωχθεί η UOC από το μοναστήρι, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της UOC, Πρωθιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς.

«Όλες οι αξιώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού προς το μοναστήρι σχετικά με τις παραβιάσεις στη Λαύρα δεν είναι αιτία, είναι δικαιολογία. Δικαιολογία για να διωχτεί η UOC από τη Λαύρα», έγραψε ο πατέρας Νικολάι στο Telegram κανάλι του.

Τόνισε ότι «αντικειμενικά, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον του κράτους, αλλά προς το συμφέρον μιας ομολογίας, η οποία παρουσιάζει τα συμφέροντά της ως συμφέροντα του κράτους και προσπαθεί να πείσει το ίδιο το κράτος ότι είναι ωφέλιμο για αυτό».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, το Υπουργείο Πολιτισμού δημοσίευσε στον ιστότοπό του ένα σύντομο μήνυμα για «παραβιάσεις» εκ μέρους της UOC , οι οποίες «μπορεί να αποτελέσουν βάση για τον τερματισμό της συμφωνίας ελεύθερης χρήσης κτιρίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων» της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου.

spzh.news

Previous Article

Μητρ. Κλήμης: Η πειθώ των αρχών προς τα αδέρφια της Λαύρας να πάνε στην OCU φαίνεται αξιολύπητη

Next Article

Καθηγούμενος της Λαύρας Κιέβου: Δεν μπορώ να εγγυηθώ την ασφάλεια, αλλά καλώ όλους στη Λαύρα