Αν ήμουν αναθεματισμένος, ο Επιφάνιος δεν είναι καν ιερέας

Share:

Αυτά που γνωρίζει ολόκληρος ο Ορθόδοξος κόσμος παραδέχεται τώρα και ο Μητρ. Φιλάρετος, δηλαδή, επειδή  ήταν καθηρημένος, πριν το Φανάρι τον αποκαταστήσει, όλες οι χειροτονίες του είναι άκυρες. Τα λάθη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου πλήττουν συνεχώς το κύρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καιρός είναι να κατανοήσει τα λάθη του και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Ο κ. Φιλάρετος επικεφαλής του UOC KP  “Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατρ. Κιέβου” εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει το ανάθεμά του ως έγκυρο και ως εκ τούτου δεν πιστεύει ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης το απέσυρε το 2018.

Ο Filaret Denisenko δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι είναι «ο πρώην μητροπολίτης του Κιέβου» (το Φανάρ τον αποκαλεί με αυτόν τον τρόπο), αλλά δηλώνει ότι όλα τα χρόνια της ύπαρξης του Πατριαρχείου Κιέβου ήταν πατριάρχης και είναι τώρα. Αυτό δήλωσε σε μια συνέντευξη με το ουκρανικό ραδιόφωνο στο πρόγραμμα Persona Grata .

Ο Φιλάρετ δήλωσε ότι από την αρχή δεν αναγνώρισε το ανάθεμά του και διαβεβαιώνει ότι ούτε ολόκληρο το ουκρανικό έθνος το αναγνώρισε. Ήταν αυτή η εμπιστοσύνη που τον βοήθησε να διοικήσει έναν μεγάλο αριθμό επισκόπων για το UOC KP. Ωστόσο, κατά την άποψή του, τα επιχειρήματα σχετικά με την άρση του αναθέματος από αυτόν το 2018 υπονομεύουν την πεποίθηση ότι οι ενέργειες αυτές ήταν νόμιμες.

“Είναι καλό αν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφαιρέσει το ανάθεμα από μένα το 2018”, αναφέρει ο κ. Φιλάρετος. Ωστόσο, μέχρι το 2018 – ήμουν αναθεματισμένος ή όχι; Αν ήμουν, αυτό σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι ιεράρχες (OCU – Ed.) είναι άκυροι. Και ο κ. Επιφάνιος όχι μόνο δεν μπορεί να είναι μητροπολίτες – δεν είναι καν ιερέας. Εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφαιρέσει το ανάθεμα από μένα το 2018, τότε ολόκληρη η επισκοπή είναι άκυρη! “

spzh.news

Previous Article

Η περίπτωση του Αγίου Κυρίλλου δεν συνηγορεί στα περί Αποστολικής διαδοχής σχισματικών

Next Article

Ενω εκκρεμεί δικαστική απόφαση το Υπουργείο Παιδείας αφαιρεί το θρήσκευμα απο τα απολυτήρια

Διαβάστε ακόμα