Απάντηση προς το «Φως Φαναρίου»

Share:

Ο κ. Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος αναφέρει εις δημοσίευσίν του της 2ας Μαρτίου 2019 εις το ιστολόγιον που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την ώρα που στο Φανάρι ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, δεχόταν τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και όμιλο προσκυνητών από την Πάτρα (Παρασκευή 1-3-2019), η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» στο καινούργιο της φύλλο (1-3-2019) δημοσίευε άλλο ένα κείμενο του κληρικού της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιου Γκοτσόπουλου εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.

Τα κείμενα του κληρικού Αναστάσιου Γκοτσόπουλου παίρνουν αναφανδόν το μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας στο ζήτημα και προσπαθούν να αποδομήσουν τελείως τις ενέργειες του Οικουμενικού Θρόνου που οδήγησαν στην χορήγηση της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Την ίδια, επίσης, ημέρα, σε μία περαιτέρω προσπάθεια αμφισβήτησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδοσίου, υπογραμμίζοντας πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος δεν μνημόνευσε στα Δίπτυχα τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο και άρα δεν αναγνωρίζει την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Δεν έχομεν πρόθεσιν να υπερασπισθώμεν κανένα, καθώς έκαστος διαθέτει ιδίαν φωνήν και αξιόπιστον εις επιχειρήματα, ώστε να απαντήση. Όσον αφορά όμως τον «Ο.Τ.» είναι ψευδές να ισχυρίζεται κανείς ότι κείμενα που δημοσιεύονται, όπως και του π. Αν. Γκοτσοπούλου, είναι εναντίον του Φαναρίου. Τα κείμενα της εφημερίδος υπενθυμίζουν τι αναγράφεται εις τους Ι. Κανόνας με τεκμήρια. Όταν λοιπόν γίνεται κριτική να γίνεται με επιχειρήματα που αναιρούν επιχειρήματα και όχι να επιδιώκουν απλώς να προκαλέσουν διχόνοιαν μεταξύ Μητροπόλεων, προσώπων και του «Ο.Τ.». Ας αναιρέσουν, αν δύνανται, όσα γράφονται με αποδείξεις, άλλως να μη ενσπείρουν διχασμόν.

Previous Article

Το αποτέλεσμα των μυστικών συναντήσεων

Next Article

Το Σαμπεζύ, oι χειροτονίες και ο Σεβ. Ν Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα