Απαιτείται διεθνής βοήθεια: Πάνω από 100 χιλιάδες πρόσφυγες από το Αρτσάχ

Share:

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχουν φτάσει στην Αρμενία, δήλωσε ο Φίλιπο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμφώνησαν το Reuters.

«Πολλοί είναι πεινασμένοι, εξαντλημένοι και χρειάζονται άμεση βοήθεια», τόνισε στα social media.

«Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και άλλοι ανθρωπιστικοί εταίροι αυξάνουν την υποστήριξή τους προς τις αρμενικές αρχές, αλλά απαιτείται επειγόντως διεθνής βοήθεια», πρόσθεσε ο Γκράντι.

Χθες ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα στείλει αποστολή στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αυτό το Σαββατοκύριακο για να αξιολογήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού, Στέφαν Ντουζάριτς, όπως σημειώνει το France Press.

Επισήμανε ότι ο παγκόσμιος οργανισμός δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή «εδώ και 30 περίπου χρόνια».

«Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και ο ΟΗΕ συμφώνησαν για μια αποστολή στην περιοχή. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Ντουζάριτς.

Η 10μελής ομάδα, με επικεφαλής εκπροσώπους του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, «θα έχει στόχο να αξιολογήσει την κατάσταση επί τόπου και να καθορίσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες τόσο όσων παραμένουν όσο και εκείνων που εκτοπίστηκαν».

echedoros.gr

Previous Article

Εμβόλιο Covid βρέθηκε στις καρδιές νεκρών (χωρίς υποκείμενα νοσήματα), 30 ημέρες από τον εμβολιασμό

Next Article

Μεγάλη Σκακιέρα: Η Ελλάδα ως κομπάρσος