Απλή λύση για την εξάλειψη του κορωνοϊού!

Share:

Με την επιστολή αυτή Θα ήθελα να φέρω στην επιφάνεια μία απλή λύση-πρόταση για την εξάλειψη της επιδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας, που εν μέρει έχει ακουστεί ή προταθεί από πολλούς συμπολίτες μας, σημαίνοντες και μη, όμως θα την περιγράψω ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη διότι μέχρι τώρα δεν της έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να αναφέρουμε ότι όλη η προσπάθεια της νυν κυβερνήσεως έχει εστιαστεί στον εμβολιασμό και την χρήση μάσκας ως μεθόδου πρόληψης. Όλες οι τηλεοπτικές καμπάνιες, όλες οι προσπάθειες του ιατρικού κόσμου, της υγειονομικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων, των εκκλησιαστικών παραγόντων κ.λπ. έχουν στραφεί κατά 99% στο θέμα του εμβολιασμού, ότι αυτό είναι η μόνη λύση στην επιδημία ή πανδημία. Όμως απ’ ότι φαίνεται, με τα όποια μέτρα έχουν παρθεί και την πολιτική που έχει ακολουθηθεί χωρίστηκε ο λαός σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και παρόλες τις προσπάθειες, τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν, τις θυσίες των ιατρών και κυρίως την εδώ και ενάμισι χρόνο ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού, βλέπουμε ότι η επιδημία δεν εξαλείφεται, αλλά συνεχώς αναβιώνει και μιλάμε για 4ο ή 5ο κύμα και νέες μεταλλάξεις. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι, δυστυχώς, αλλού αναλώνονται οι προσπάθειες και αλλού διαφαίνεται η λύση του προβλήματος. Το πρόβλημα αν το δούμε ουσιαστικά δεν εστιάζεται στο πόσοι είναι οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι και πρέπει συνεπώς να «στραγγαλίσουμε» τον λαό για να εμβολιαστούν όλοι, αλλά πόσοι είναι αυτοί που έχουν τον ιό και αυτοί που δεν τον έχουν. Πόσοι οι νοσούντες-φορείς και πόσοι οι υγιείς. Έτσι πρέπει να δούμε το πρόβλημα, διότι στην ουσία του εκεί είναι το πρόβλημα πόσοι νοσούν και πόσοι είναι υγιείς και αν μπορούμε με κάποιο τρόπο ή μηχανισμό να εντοπίσουμε αυτούς που νοσούν (είτε σοβαρή νόσηση, είτε ελαφριά, είτε ασυμπτωματική) και να τους βοηθήσουμε χωρίς να μεταδώσουν σε άλλους να θεραπευτούν.

Επί παραδείγματι, είναι τελείως παράλογο ένας άνθρωπος που εργάζεται στον τομέα της υγείας ή της πυρόσβεσης να μπαίνει σε αναστολή και να χάνει το μισθό του ή τη θέση του, ενώ αυτός χαίρει άκρας υγείας, ενώ άλλοι συνάδελφοί του που εμβολιάστηκαν και πιθανών να είναι και φορείς να κινούνται ελεύθερα. Δεν υπάρχει κάποια λογική σε αυτό. Ή να αναγκάζονται ομάδες ανθρώπων να εμβολιαστούν, ενώ είναι υγιείς και αν δεν εμβολιαστούν να μπαίνουν σε lockdown ή να εκδιώκονται από τη δουλειά τους. Ή πάλι να κλείνεται μία ολόκληρη χώρα, το εμπόριο, οι Εκκλησίες, όπως έγινε πέρυσι που απαγορεύτηκε μέχρι και το Άγιο Φως να πάρουν οι πιστοί μη τυχών και συγχρωτιστούν και μολυνθούν! Ενώ από την άλλη μεριά να αφήνεται η πιθανή διαρροή του ιού μέσω των νοσούντων-φορέων (εμβολιασμένων και μη), διότι όπως αποδεικνύεται τελικά και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν και στις εντατικές μπαίνουν και πεθαίνουν! Θα πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι ποτέ μέχρι τώρα από την αρχή της επιδημίας δεν ελέγχθηκε υγειονομικά όλος ο λαός. Αρχικά ξεκίνησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι που συνεχίζονται εδώ και ενάμιση χρόνο σαν ρουτίνα, ενώ τώρα περιορίζονται οι έλεγχοι στους ανεμβολίαστους!

Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι αν δεις κάπου έναν μαθηματικό τύπο που έχει πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα να ξέρεις ότι κάπου έχει λάθος. Έτσι και εδώ, παρέχεται ως λύση ένας, θα λέγαμε,  πολύπλοκος αλγόριθμος καταπολέμησης του κορωνοϊού που κάθε μέρα σχεδόν αλλάζουν οι διαδικασίες και έχουν όχι μόνο ζαλίσει, φοβίσει αλλά και παραλύσει έναν ολόκληρο λαό, τόσο με την καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ και τον εκφοβισμό, όσο και από τη συνεχή αλλαγή των μέτρων που παίρνονται με τις ΚΥΑ που εντέλει έχουν επιφέρει φοβερή σύγχυση στο λαό και έναν διαχωρισμό άνευ λογικής. Διότι τι θα πει μόνο οι εμβολιασμένοι μπαίνουν επί παραδείγματι μέσα σε κλειστούς χώρους; Κι αν ένας από αυτούς νοσεί και είναι φορέας είναι προφανές ότι θα μεταδώσει. Από την άλλη, ποιος κοινός νους δεν θα δεχόταν τον διαχωρισμό σε νοσούντες-φορείς και υγιείς;

Εξ αρχής λοιπόν, η λύση ήταν και είναι απλή! Και ποια είναι αυτή; Βασίζεται στο rapid test ή μοριακό τέστ που πρέπει να γίνει σε όλο τον Ελληνικό λαό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, που θα βοηθήσει να εντοπίσουμε τους νοσούντες-φορείς και να τους διαχωρίσουμε από τους υγιείς. Περιγράφεται στα παρακάτω 11 απλά βήματα:

 1. Θα πρέπει να κηρυχθεί από την κυβέρνηση ένα τριήμερο ή εβδομάδα ως «Εβδομάδα καθολικού ελέγχου κορωνοϊού», για την οποία θα γίνει, κάποιες μέρες πριν, καμπάνια και διαφήμιση ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα όλος ο Ελληνικός λαός (και οι μετανάστες που είναι στη χώρα μας) οφείλει να κάνει δωρεάν rapid test και το αποτέλεσμά του θα καταχωρηθεί υποχρεωτικά στο σύστημα gov.gr. Το κόστος για όλα αυτά τα rapid test είναι πολύ μικρότερο από τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν ξοδευτεί μέχρι τώρα και θα ξοδευτούν.
 2. Τα rapid test θα παρασχεθούν από το κράτος και θα τα κάνουν είτε οι φαρμακοποιοί, είτε ειδικές μονάδες των νοσοκομείων, είτε κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα θα καταχωρηθούν στο σύστημα gr.
 3. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση η κυβέρνηση θα γνωρίζει πόσοι είναι οι νοσούντες-φορείς (είτε με ελαφριά συμπτώματα, είτε ασυμπτωματικοί φορείς) και πόσοι οι υγιείς. Για κάποιους ηλικιωμένους που ζουν μόνοι ή συμπολίτες μας που δεν μπορούν να κινηθούν, θα υπάρχει δυνατότητα το rapid test να γίνει από ένα συγγενή τους και να καταχωρηθεί το αποτέλεσμα σε ένα φαρμακείο ή μονάδα του ΕΟΔΥ. Όσοι βγουν θετικοί θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τη νόσηση και με ένα μοριακό τέστ.
 4. Είναι προφανές ότι από τα αποτελέσματα του καθολικού ελέγχου θα βγουν τεράστια συμπεράσματα για όλη τη χώρα. Θα γνωρίζουμε επακριβώς από το ΑΜΚΑ ποιοι είναι οι νοσούντες και πόσοι, καθώς και την έκταση της επιδημίας. Η κυβέρνηση θα επιβάλει μόνο σε όλους τους θετικούς νοσούντες-φορείς του ιού θεραπευτικό εγκλεισμό (καραντίνα) στα σπίτια τους για 15-20 μέρες όσο διαρκεί η νόσηση του κορωνοϊού. Μετά το πέρας του διαστήματος αυτού θα ακολουθήσει νέο μοριακό τέστ ή rapid. Παράλληλα όσοι είναι υγιείς θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς παντού, διότι δεν υπάρχει λόγος να περιοριστούν.
 5. Αν κάποιοι συμπολίτες μας λόγω γήρατος, ή ασθένειας κ.λπ. δεν κάνουν το τεστ και πάλι δεν θα υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στα αποτελέσματα διότι ούτως ή άλλως οι άνθρωποι αυτοί κατά κύριο λόγο ζουν περιορισμένοι στο σπίτι τους.
 6. Επειδή κάποιοι από τους νοσούντες-φορείς που θα χρειαστεί να κλειστούνε στο σπίτι τους για το διάστημα της προσωπικής θεραπευτικής καραντίνας, ίσως δυσκολεύονται με τα προς το ζειν ή χρειάζονται άνθρωπο για βοήθεια στο σπίτι, εκεί η κυβέρνηση-δήμοι θα πρέπει να μεριμνήσει και να συνδράμει για τα απαραίτητα όσον αφορά την τροφή και τα φάρμακα.
 7. Θα πρέπει να δοθούν σαφείς ιατρικές οδηγίες, για όσους βρεθούν ότι νοσούν και είναι θετικοί, αλλά και για τους ασυμπτωματικούς θετικούς, τι φάρμακα θα χρειαστούν να πάρουν για να μην πάνε στο νοσοκομείο αλλά και να μην μεταδώσουν στους οικείους τους κατά τον θεραπευτική παραμονή τους στο σπίτι.
 8. Το αποτέλεσμα του παραπάνω καθολικού ελέγχου θα είναι ότι σε 20 ημέρες θα έχει μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο και οι νοσούντες-φορείς που θα παραμείνουν στα σπίτια τους θα έχουν κατά κύριο λόγο θεραπευθεί (εκτός από αυτούς που θα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο).
 9. Όλα τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να επαναληφθούν μετά από 20 μέρες ή ένα μήνα και γενικότερα η όλη διαδικασία να επαναληφθεί για όσους μήνες χρειαστεί μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα. Σε όλο αυτό το διάστημα οι υγιείς δεν απαιτείται να έχουν κάποιο περιορισμό παρά μόνο να απομακρύνονται οι νοσούντες-φορείς απ’ αυοτύς και έτσι δεν απαιτείται να κλείσει καμία εργασία, καμία υπηρεσία, καμία Εκκλησία και οι υγιείς υγειονομικοί υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
 10. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να προταθεί να ακολουθηθεί από όλα τα κράτη, διότι διαφορετικά θα μας έρχονται συνεχώς εισερχόμενα κρούσματα από τους έξωθεν επισκέπτες, για τους οποίους σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει κατά την είσοδό τους να ελέγχονται όχι αν έχουν εμβολιαστεί αλλά αν είναι νοσούντες-φορείς.
 11. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω μπορούν να προχωρούν οι όποιοι εμβολιασμοί και οι μασκοφορίες που βοηθούν στην πρόληψη, ή τα σχετικά φάρμακα που βγαίνουν τώρα, αλλά κυρίως θα πρέπει οι ιθύνοντες να επισπεύσουν τη διαδικασία ώστε να έρθουν τα πρωτεϊνικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού που ήδη έχουν ετοιμαστεί και δεν ακολουθούν την τεχνολογία mRNA, είναι ακριβώς όπως τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης και ο κόσμος προφανώς θα τα δεχτεί άφοβα. Για τα εμβόλια αυτά τώρα ξεκινάει η έγκριση από τον ΕΜΑ ενώ η Ευρώπη έχει ήδη υπογράψει σύμβαση για 200.000.000 δόσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και ενάμισι χρόνο τόσο ο Ελληνικός λαός, όσο και ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει εξαντληθεί από την επιδημία και πολλοί συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους ή απέκτησαν παρενέργειες τόσο από τον ιό και τη νόσηση, όσο κάποιοι και από τους εμβολιασμούς που κάποια στιγμή θα πρέπει να ομολογήσουμε και να πούμε την αλήθεια ότι «ναι ο Βασιλιάς είναι γυμνός», το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, διότι ο κάθε ένας από εμάς τους πολίτες έχει να πει μία προσωπική ιστορία από γνωστούς και συγγενείς σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων που πολλοί κορυφαίοι επιστήμονες τις επιβεβαιώνουν. Από την άλλη καραδοκεί ο θάνατος από τη νόσηση του κορωνοϊού. Στη μέση βρισκόμαστε όλοι μας. Θα πρέπει να παρθεί μία γενναία απόφαση από τους ιθύνοντες και να εστιάσουμε στο πραγματικό πρόβλημα και παράλληλα με την πρόληψη να εντοπίσουμε ποιοι συνολικά νοσούν και ποιοι είναι υγιείς και να σταματήσουμε πια αυτήν την ψυχοφθόρο αναγκαστική επιβολή του εμβολιασμού και τον διαχωρισμό του λαού και να δούμε το πρόβλημα στην ουσία του. Όπως βλέπετε λύσεις υπάρχουν, εκτός και αν ενώ τις γνωρίζουμε δεν θέλουμε να τις εφαρμόσουμε. Τότε όμως εξυπηρετούμε αλλότριους ή ιδιοτελείς σκοπούς. Το παγκόσμιο πρόβλημα της επιδημίας του κορωνοϊού απαιτεί να δοθούν λύσεις ουσιαστικές, στις οποίες ο λαός θα συνδράμει ως σύμμαχος στην προσπάθεια καταπολέμησής τους, όταν αυτές είναι απλές και λογικές για τον κοινό νου και δεν βυθίζουν τον άνθρωπο σε ένα πέλαγος μέριμνας τηρήσεως μέτρων και σε ένα χάος συγχύσεως!

Με τιμή,

Βελισσάριος Γκεζερλής

Δρ. Πληροφορικής

Previous Article

Τι σημαίνει η μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%;

Next Article

Ἔξω οἱ Πάπαι ἀπὸ τὴν Ὀρθοδοξίαν!