Αποθρασύνθηκε ο Επιφάνιος! Ζητάει “αποκεφαλισμό” του Πατριάρχη Μόσχας

Share:

Με τις πλάτες των Αμερικανών και του Φαναρίου ο επικεφαλής της νέας ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιος αποθρασύνθηκε εντελώς.

Ζήτησε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και τους επικεφαλής των τοπικών εκκλησιών να «εκθρονίσουν» τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, κατηγορώντας τον για «αίρεση». Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη.

«Η Σύνοδος των Επισκόπων της OCU απηύθυνε έκκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους προκαθήμενους των τοπικών εκκλησιών με αίτημα να καταδικάσουν τα πνευματικά εγκλήματα του Kirill Gundyaev και να του στερήσουν τον θρόνο λόγω της εξάπλωσης του αιρετικού εθνοφυλετισμού με διδασκαλίες για τον «ρωσικό κόσμο» και την εξάπλωση του σχίσματος μεταξύ των Ορθοδόξων», έγραψε στη σελίδα του στο Twitter.

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι οι φαντασιώσεις του κάθε μερικώς αναγνωρισμένου Μητροπολίτη, αλλά το πως οι θέσεις αυτές ταυτίζονται με τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη που εδώ και πολύ καιρό που κρατάει η ουκρναική εκκλησιαστική κρίση έχει καταδικάσει και ο ίδιος τον εθνοφυλετισμό ως σοβαρή πληγή στο σώμα της Εκκλησίας, ως αίρεση.

pentapostagma.gr

Previous Article

Ἡ Οὐκρανικὴ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἐπάνω εἰς τὸν Σταυρόν

Next Article

Στο Σουλίμοφ της περιφέρειας Λεωπόλεως εξτρεμιστές άρπαξαν ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας